Blog

02 de June, 2020

Portulaca oleracea - verdolaga, patena

Heu sentit mai les expressions “Ens van servir una col tendra com una verdolaga” o “S’escampa com una verdolaga”? Aquests dies comença a germinar i és una espècie omnipresent als horts durant l’estiu. Però...
Llegir més
28 de May, 2020

RECEPTES - Gelat de jonça

Avui us presentem una recepta espectacular amb jonça (nom científic: Aphyllantes monspeliensis).Tal i com us expliquem a la seva descripció, la flor té un gust dolç, així que és força utilitzada en cru com a decoració de reposteria i altres plats, però...
Llegir més
26 de May, 2020

Aphyllanthes monspeliensis - Jonça, llonça, pa de pastor

Molts la coneixereu per la bellesa de les seves flors, d’altres perquè us transportareu a la infantesa en recordar el gustet dolç del seu nèctar, i fins i tot, aquells que són o havien estat pastors poden dir que era el seu pa (o millor dit, el pa de les ovelles). ...
Llegir més
21 de May, 2020

RECEPTES - Nyoquis de blets

Les fulles de blet (nom científic: Chenopodium album) una vegada cuites, són molt ben valorades, i poden recordar fàcilment als espinacs o a les bledes, essent confoses amb aquesta verdura comuna per molts dels consumidors. En podeu fer truites, pastissos de verd...
Llegir més
19 de May, 2020

Chenopodium album - Blet blanc

Podríem rebatejar aquesta espècie com a espinacs silvestres, o encara millor, com a quinoa catalana. I és que a banda de créixer sola a tots els horts, les seves fulles són tan bones com els espinacs, i les seves llavors són equivalents a la quinoa! ...
Llegir més