La 5a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades tindrà lloc el 3 d'octubre. Mantenim programa i inscripcions obertes.

Blog

02 de April, 2020

RECEPTES - Xatonada amb créixens i mató

El creixen està ben valorat gràcies a la seva introducció generalitzada en mesclums comercials. En aquesta publicació us expliquem com utilitzar-lo en una recepta de Quaresma....
Llegir més
31 de March, 2020

Rorippa nasturtium-aquaticum - Creixen, créixem, caputxina, morritort d’aigua, ravenell d’aigua

Sabeu que el terme “nasturtium” significa nas tort i que prové de l’olor picant de la planta que causava irritació al nas? Però no patiu, que el créixem pica molt menys que d’altres espècies. Creix en rierols,...
Llegir més
26 de March, 2020

RECEPTES - Llenties amb plantatge i verduretes

Avui us presentem una recepta de confinament; si a casa no teniu el plantatge de fulla estreta (nom científic: Plantago lanceolata) no patiu que quan tot això s’acabi encara en trobarem! En cru és ben valora...
Llegir més
24 de March, 2020

Plantago lanceolata - Plantatge, plantatge de fulla estreta, plantatge lanceolat, costelles de dona, herba de cinc nervis

Aquesta planta us sorprendrà, és força abundant i presenta diverses utilitats i gustos! Per començar, podeu jugar a disparar-ne les espigues tendres com si fossin fletxes! El plantatge creix en zones ruderals trepitjad...
Llegir més
19 de March, 2020

RECEPTES - Torrada de mastegueres

Les mastegueres (nom científic: Chondrilla juncea) són tan ben valorades com l’enciam o l’escarola. Consumida només amb una mica d’oli gran part dels tastadors la consideren bona! El seu consum sempre é...
Llegir més