Blog

27 de March, 2024

Tens un HORT i vols participar en la recuperació de varietats agrícoles tradicionals del sud del Cadí-Moixeró?

L’any 2023, el Col·lectiu Eixarcolant i Cal Andreuet, amb el suport del Parc Natural, vam començar la prospecció etnobotànica pel territori per tal de recuperar varietats d’horta del sud del Cadí. Gràcies a parlar amb gent gran vam aconseguir recopilar llavors de gairebé 150 varietats tradicionals (com el pèsol negre, el blat de moro d’escairar o la col d’hivern, entre altres).

Enguany és necessari iniciar la tasca de multiplicació d’aquestes varietats. Per això necessitem horts col·laboradors: persones que ens ajuden a cultivar les varietats prospectades, amb l’objectiu d’obtenir llavor renovada per al manteniment del que serà el futur banc de llavors tradicionals del sud del Cadí-Moixeró.

Així que si tens un hort a la zona de l’Alt Berguedà, la Vall de la Vansa o Tuixent i et ve de gust participar, només cal que responguis el següent formulari.

Gràcies a gent com tu, evitem que aquestes varietats tradicionals es perdin i puguin tornar a ser cultivades, utilitzades i consumides per la població local.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari