Blog

07 de August, 2019

RECEPTA: Melmelada de mores i gelat de mores

La recepta de melmelada de mores permet fer dues coses en un mateix procés: la melmelada i el gelat, en aquest ordre. És una manera excel·lent d’aprofitar totes les mores de la temporada a la vegada i preparar gelats d’allò més acolorits per refrescar-nos.

Ingredients:

  • Un quilo de mores
  • Mig quilo de sucre morè
  • Mitja llimona (només la pell)

Preparació de la melmelada:

  • Netegem les mores i les posem en una olla. Aboquem al damunt el sucre i la pell de mitja llimona. Remenem que es barregi be el sucre, ho tapem i ho deixem el foc ben baix.
  • Quan el sucre s’ha desfet i veiem que la fruita comença a estar banyada de suc, i vol començar a bullir, fem una bona remenada i deixem que  bulli 10 minuts, sempre tapat.
  • Tot seguit ho triturem amb la batedora, intensament, i ho passem pel colador xinés, repenjat damunt d’una amb una olla a sota seu, per recollir el suc.
  • Anem  remenant amb una mà de morter i fent pressió. D’aquesta manera,  la polpa endolcida i sucosa, passa al recipient de sota, i ja tenim la melmelada. Us en sortirà un quilo, o sigui que calculeu la mida dels pots que voleu omplir... Recordeu esterilitzar-los al bany maria uns 10’ si els voleu guardar.
  • En el colador xinès ens quedarà una pasta que no és altra cosa que els pinyols de les drupes i polpa enganxada. No ho llenceu. Amb això fem el gelat!
Melmelada de mores

Gelat de iogurt de mores amb (melmelada de mores)

  • 2 iogurts naturals, no ensucrats
  • Una cullerada de sucre
  • Un got d’aigua ple
  • La pasta sobrant de prémer la polpa de les mores
  • Motlles de gelat

Un cop feta la melmelada, agafeu la pasta espessa que us ha quedat en el colador xines i la torneu a posar en la mateixa olla de coure, ho cobriu amb un got d’aigua i afegiu una cullerada sopera de sucre.

Feu-ho bullir 2-3 minuts, remenant, i ho torneu a passar pel colador, prement ben fort. El resultat és com una melmelada més líquida,  de “segona passada”, que quan està freda la barregem amb el iogurt. Per cada mida de iogurt, poseu-hi la mateixa mida del suc obtingut. Ho barregeu bé, ompliu els motlles de polos i cap al congelador!