Un esdeveniment únic per (re)descobrir què són i per a què serveixen les plantes oblidades. Un esdeveniment únic, perquè construir un model de producció i consum d’aliments més sostenible és tant possible com imprescindible.

El proper 28 de setembre, es celebrarà la 9a JGPO!

A continuació podeu consultar les bases de les propostes d'activitats AQUÍ

ATENCIÓ: El termini per presentar les vostres propostes d'activitats acaba el dimarts 7 de maig!

A continuació podeu consultar les bases de les parades AQUÍ

ATENCIÓ: El termini per presentar les vostres propostes de parades acaba el dimarts 7 de maig!

Vivim envoltats de plantes. Creixen als boscos, als camins, a les torretes del balcó, als parcs, als camps de conreu… Tot i així, la major part de nosaltres no sabem quines són aquestes plantes i quins són els seus usos. Són plantes oblidades: espècies silvestres i varietats agrícoles tradicionals que podrien ser emprades per un gran nombre de finalitats quotidianes però que tanmateix desconeixem per complet.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades us ofereix una oportunitat única per conèixer aquestes plantes i els seus usos, i per entendre com poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible. A la jornada podreu passejar per la fira, participar d’un tast, fer un taller, escoltar una xerrada, o gaudir de bona música, entre moltes altres opcions. Hi trobareu activitats molt diverses, pensades per a tota mena de públic, per tal que cadascú pugui participar i gaudir de la Jornada. Tant si sou botànics entusiastes com si no sabeu reconèixer ni tan sols un enciam, a la Jornada podreu descobrir que un nou model de producció, distribució i consum d’aliments és possible.

És una Jornada única en l’àmbit català i a tot el món, que és possible any rere any gràcies a la implicació dels més de 120 ponents de màxim nivell que hi participen, l’organització totalment voluntària per part del Col·lectiu Eixarcolant, i els més de 180 voluntaris i voluntàries vinguts d’arreu del país.

2023

2022

2021

2020
2019
2018
2017
2016