Un esdeveniment únic per (re)descobrir què són i per a què serveixen les plantes oblidades. Un esdeveniment únic, perquè construir un model de producció i consum d’aliments més sostenible és tant possible com imprescindible.

Vivim envoltats de plantes. Creixen als boscos, als camins, a les torretes del balcó, als parcs, als camps de conreu… Tot i així, la major part de nosaltres no sabem quines són aquestes plantes i quins són els seus usos. Són plantes oblidades: espècies silvestres i varietats agrícoles tradicionals que podrien ser emprades per un gran nombre de finalitats quotidianes però que tanmateix desconeixem per complet.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades us ofereix una oportunitat única per conèixer aquestes plantes i els seus usos, i per entendre com poden contribuir a fomentar una alimentació
saludable i una agricultura sostenible.
A la jornada podreu passejar per la fira, participar d’un tast, fer un taller, escoltar una xerrada, o gaudir de bona música, entre moltes altres opcions. Hi trobareu
activitats molt diverses, pensades per a tota mena de públic, per tal que cadascú pugui participar i gaudir de la Jornada. Tant si sou botànics entusiastes com si no sabeu reconèixer ni tan sols un enciam, a la Jornada podreu descobrir que un nou model de producció, distribució i consum d’aliments és possible.

És una Jornada única en l’àmbit català i a tot el món, que és possible any rere any gràcies a la
implicació dels més de 100 ponents de màxim nivell que hi participen, l’organització totalment voluntària per part del Col·lectiu Eixarcolant, i els més de 150 voluntaris i voluntàries vinguts d’arreu del país.

2020
2017

2019
2016

2018