Blog

26 de June, 2023

La setmana passada, una petita representació de l’equip del Col·lectiu Eixarcolant es va desplaçar a Manlleu per realitzar una prospecció etnobotànica. Concretament, van anar a visitar un veí de Manlleu, el Sr Segimon Salvans Costa, un home de 87 anys que al llarg de la seva vida ha conservat un munt de varietats locals.

Gairebé una trentena de llavors han estat recuperades gràcies a en Segimon, que les guardava a casa. Algunes d’elles de fa més de 30 anys. Gràcies a aquesta aportació, Eixarcolant podrà classificar aquestes llavors i mirar de recuperar-les per tal que les diferents varietats no es perdin i es puguin posar en circulació de nou.

Entre les moltes llavors que s’han pogut recuperar, s’hi troben “el blat de moro de la canalla”, “el cigró del país”, “el carbassó blanc (no corredor)” o la “mongeta de Mas Xiquet”. A més, en Segimon en Segimon, que ha fet servir les plantes medicinals tota la vida, va ensenyar a l’equip alguns dels seus remeis, como l’alcohol de pi, l’alcohol d’àrnica o l’oli de bitxo.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari