Blog

31 de July, 2023

El passat dimarts es va presentar oficialment la programació de la 8a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, que se celebrarà a Igualada el proper 7 d’octubre.

Més de 70 expositors i més d’un centenar d’activitats entre tallers, xerrades tècniques i aplicades, sortides etnobotàniques, activitats familiars i infantils, actuacions artístico-musicals, exposicions… Activitats que es poden consultar ja al programa i a les quals tothom qui ho desitgi ja es pot inscriure a través del web d’Eixarcolant.

Novetats d’enguany

Entre les novetats d’enguany, destaquen:

  • L’ampliació de l’itinerari de la fira fins al Carrer del Vidre (per tant es deixa de fer al C/Pare Mariano).
  • Dues noves sortides etnobotàniques (enguany se’n faran 8 en total), aderçades a un públic més familiar.
  • Novetats en els tastos: fins ara, als tastos s’oferien diverses versions d’una mateixa elaboració, a l’edició d’enguany cada tast tindrà una planta com a protagonista principal (per exemple la malva) i al llarg del tast es provaran diferents elaboracions que continguin aquesta planta.

Mostra itinerant de cinema etnobotànic

Una altre de les novetats destacades és una nova activitats prèvia a la jornada: la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic, dinamitzada pels nodes territorials d’Eixarcolant. De moment, ja tenim disponibles vuit documentals que pot ser interessant veure en comunitat. Exploren la relació de persones de diferents indrets del món amb plantes silvestres o varietats agrícoles tradicionals, en el context de diferents problemàtiques ecosocials. 

Si us animeu, està previst poder dur a terme uns 30 passis, previs a la tan esperada 8ª Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades. Idealment, faríem aquests passis entre el 4 de setembre i el 4 d'octubre.

Us compartim un formulari on trobareu la descripció de cada pel·lícula i podreu expressar el vostre interès individual per aquelles que us cridin més l'atenció, interès que després sumarà a l'interès col·lectiu de cada node. Ës a dir, a partir de les respostes del formulari veurem quines són les pel·lícules escollides per cada Node.

Voleu ser voluntaris/es?

Encara està oberta també la convocatòria per a sor voluntari/a a la 8a JGPO. Una manera de viure la Jornada des de dins. Totes les persones interessades podeu trobar a la pàgina web del Col·lectiu www.eixarcolant.cat la possibilitat d’inscriure’s com a voluntaris i voluntàries mitjançant un petit formulari que teniu a la vostra disposició. També podeu fer-ho enviant un correu electrònic a l’entitat.

Els participants podreu escollir l’horari, els àmbits en els quals us vindria de gust col·laborar, i diversos aspectes per tal que l’experiència sigui d’allò més gratificant.

En aquesta 8a edició seran necessaris més de 150 voluntaris i voluntàries, per aquest motiu, membres de l’entitat animem a tothom a inscriure-s’hi i recordem que no cal ser expert en plantes per participar-hi des de dins.

Setmana Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Per segon any consecutiu, se celebrarà la Setmana Gastronòmica de les Plantes Oblidades, que del 2 al 8 d’octubre, recollirà les propostes de menús de diversos restaurants (‘Restaurants silvestres’) de la comarca de l’Anoia i de la ciutat d’Igualada, sempre amb el focus en la importància d’emprar productes de proximitat i alhora mostrar el valor real que tenen aquestes plantes silvestres comestibles. 

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari