Blog

13 de December, 2023

El proper dimecres 20 de desembre a les 11h es presenten a la Sala de Formació Penedès Turisme del Consorci de Promoció Turística (davant del CCAP) els primers resultats del projecte de recuperació de varietats agrícoles tradicionals de l’Alt Penedès, impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès (CCAP) i el Col·lectiu Eixarcolant.

El projecte es duu a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona en el marc del programa Penedès Landscapes, economia del paisatge.

El passat 26 d’octubre va tenir lloc una primera trobada informativa sobre la recuperació de varietats agrícoles tradicionals de l‘Alt Penedès, a l’espai Kunlabi, que va comptar amb l’assistència de més d’una trentena de persones. 

Durant aquest mes s’han dut a terme una sèrie de prospeccions etnobotàniques per part d’Eixarcolant que ens han permès recuperar coneixement i també algunes llavors que la gent de la comarca ha conservat fins a data d’avui. Totes aquestes llavors recuperades serviran per poder crear, més endavant, un banc de llavors propi a l’Alt Penedès gestionat per la gent local. 

La sessió del proper dimecres 20 ens serveix doncs per explicar els primers resultats d’aquestes prospeccions, tot allò que s’ha pogut recuperar i també per presentar els propers passos a seguir. De moment, ja podem avançar que els resultats són esperançadors i, tot i que encara queda molta feina per fer, ja s’han aconseguit recuperar llavors de diverses varietats d’horta.


Si no us voleu perdre la presentació i voleu saber quines varietats hem recuperat fins ara, ompliu a continuació el formulari d’assistència: https://forms.office.com/e/nNKwSDabhR?origin=lprLink

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari