Blog

10 de September, 2020

La pimpinella (Nom científic: Sanguisorba minor) és destacable pel seu gust suau de cogombre, i en menor mesura de nous tendres. La textura seca es fa evident sobretot al raquis de la fulla (nervi central), que també és fibrós, mentre que els folíols són molt més tendres.Les fulles de pimpinella tenen un potencial decoratiu molt elevat, però a més, aporten en termes organolèptics, matisos d’allò més interessants, sobretot quan es combinen amb làctics, meló, fruits secs, o altres fulles de gust més neutre.

Una estratègia interessant és incorporar la fulla, triturada o trossejada en salses o sorbets, que després decorarem amb uns quants folíols. D’aquesta manera evitem el handicap que suposaria la textura seca de la fulla si la incorporéssim sencera i de forma abundant, i alhora en mantindrem l’atractiu visual.

Ingredients:

  • 2 iogurts grecs
  • mig cogombre
  • un manat de fulles de pimpinella
  • 1 cullerada d’oli d’oliva
  • 1 gra d’all
  • ½ llimona
  • pebre
  • sal.

Preparació: El tzatziki és una salsa o dip molt típica de Grècia, a base de iogurt i cogombre. Però en la variant aquí proposada part del cogombre serà substituït per pimpinella, creant així un entrant original, amb personalitat pròpia, i boníssim per compartir.El primer que hem de fer és pelar el cogombre, i ratllar-lo. Després hi posem una mica de sal i el deixem una bona estona en un colador perquè s’escorri bé. Paral·lelament piquem la pimpinella i l’all, a trossets molt petits, i ho barregem amb el iogurt, l’oli i el suc de llimona. Ara ja només cal incorporar el cogombre, afegir-hi una mica de pebre i barrejar bé.Podem acompanyar aquest tzatziki de pimpinella amb palets de pastanaga, pa, xips, “fajitas”... Bon profit!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari