Blog

11 de June, 2020

Últimament no tenim dies assolellats… però ja us podeu anar preparant per la setmana que ve amb una recepta ben refrescant com aquesta!

Gràcies a la seva acidesa, l’oxalis (Nom científic: Oxalis debilis subsp. corymbosa) és molt interessant per aportar un component fresc i lleugeresa a múltiples plats i també per establir un joc de contrastos entre els diferents ingredients.
És clara la seva utilització en amanides, però també combinat amb diferents carns i peixos i, fins i tot, en moltes postres com per exemple sorbets o mousse.

En general, s’utilitza cru, però cuit també té les seves aplicacions ja que aporta matisos interessants.

Es caracteritza pel gust intensament àcid i, en el cas del pecíol, cal sumar-hi la textura carnosa. En queixalar-lo, es produirà una explosió àcida que inundarà tota la boca durant uns instants!

Ingredients:

  • 150 ml de suc de llimona
  • 150 ml d'aigua
  • 200 g sucre moreno
  • manat d'oxalis fresca

Preparació: Posem el suc de llimona, l’aigua el sucre moreno i l’oxalis a la liquadora i ho barregem bé. Un cop tenim la barreja feta ho posem a la gelatera fins que queda amb la textura desitjada. Si no tenim gelatera podem posar la barreja en un recipient amb tapa, que posem al congelador. L’haurem de treure del congelador cada 15-20 minuts i barrejar-lo bé, per tal que obtingui textura de sorbet i no de bloc de gel.


Deliciós!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari