Blog

09 de July, 2020

Les fulles d’amarant (Nom científic: Amaranthus retroflexus), un cop cuites, són molt ben valorades, i tal i com us vam explicar pel blet blanc, poden recordar fàcilment els espinacs o a les bledes. Es poden bullir i/o saltejar. A més a més, al revers de la fulla tenen nervis blancs ben visibles que li donen una gran capacitat decorativa.

Ingredients per la massa:

  • 1 kg de farina de blat de blat de força
  • 25 ml d’oli
  • 560 ml d’aigua freda
  • 25 g de sal
  • 14 de llevat fresc

Ingredients del condiment:

  • 1 bol de fulles d’amarant
  • 1 ceba
  • 1 tomata
  • formatge de cabra
  • pebrot vermell
  • mozzarella
  • tàperes
  • orenga

Preparació:
De la massa: en un bol gran afegim la farina, excepte 4 cullerades. Fem un forat al mig i afegim el llevat dissolt en aigua. Batem amb una cullera de fusta del centre cap a l’exterior, tot mesclant l’aigua, el llevat i la farina. Afegim l’oli i la sal, i seguim mesclant. Traiem la massa del bol, la posem sobre el marbre on prèviament hi hem posat farina, i comencem a treballar-la amb les mans. Estirem la massa com un xurro, la trossegem en espiral varies vegades i la tornem a amassar durant 10 minuts, la qual cosa farà que quedi més elàstica i homogènia. Mica en mica hi incorporem la farina, fins que la massa no quedi agafada a les mans. Fem una bola, la introduïm al bol, i la deixem reposar durant 45’ – 1h amb el bol tapat amb un drap de cotó. Quan la pressionem amb un dit i recupera la posició original, vol dir que ja està llesta.

Condiment: escaldem les fulles d’amarant durant 2 minuts, les escorrem i trinxem. Sofregim la ceba a la paella.

Preparem la massa de la pizza, hi repartim els ingredients i ho deixem coure al forn durant 15 minuts a 180 Cº. Bon profit!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari