Blog

06 de August, 2020

La tarongina (Nom científic: Melissa officinalis) desprèn una intensitat cítrica que recorda a la llimona o la llima, doncs cal escollir molt bé com i quan s’utilitza per tal que sigui un valor afegit als plats i no a la inversa.

Podem utilitzar-la per fer-ne infusió –molt emprada, tradicionalment, com a digestiva– , afegir-la en picades per condimentar peixos, en la macedònia de fruites, o bé, menjar-la sencera en tempura!
També podem incorporar-la en plats dolços amb un elevat component greixós, com per exemple, la brioixeria, on si encertem la dosi aportarà un component de frescor que farà més lleugers pastissos i galetes.

I a deixar volar la imaginació! On l'afegiríeu?

Ingredients:

  • 125 g de mantega
  • 175 g de farina
  • 50 g de sucre
  • fulles de tarongina (al gust)
  • suc de 1/2 llimona

Procediment: Desfem la mantega i hi incorporem el 90% de la tarongina que, prèviament, hem picat, i remenem bé. Tot seguit, hi afegim la farina i el sucre i amassem fins que quedi una massa homogènia. Sempre que puguem fem servir tarongina fresca, però, també es podria fer amb tarongina seca. La quantitat dependrà de com de marcada volem que quedi l’aroma. Fem la forma de les galetes que vulguem i les col·loquem al forn a 200ºC. Quan comencen a agafar un lleuger color torradet, les traiem del forn i les deixem refredar. Paral·lelament, preparem la cobertura de les galetes amb el suc de mitja llimona, un parell de cullerades de sucre i les fulles de tarongina picades restants. Finalment, ho escampem sobre les galetes quan ja siguin fredes.

Senzilles i delicioses!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari