Blog

15 de January, 2023

Un dels projectes més engrescadors del node Anoia del Col·lectiu Eixarcolant és la dinamització d’un hort situat entre els municipis de Vilanova del Camí i d’Igualada. El projecte vol aconseguir que persones que no tenen la possibilitat de cultivar-ne per falta de terreny puguin accedir a petites parcel·les per fer-hi el seu hortet i fomentar-ne l’autoconsum. La proposta vol aconseguir regenerar un espai no utilitzat i convertir-lo en un de viu on s’hi puguin desenvolupar diferents activitats, cursos i formacions, o tallers a més a més del cultiu dels espais destinats a aquest ús.

Aquesta proposta, que aquest gener esdevindrà una realitat, és gràcies a la voluntat dels membres que formen el grup territorial de l’Anoia (node) i que van decidir mitjançant una assemblea destinar part dels pressupostos del node del 2021 i dels anys vinents a engegar aquest espai.

A dia d’avui s’han rebut 26 sol·licituds de persones interessades de les quals prop d’una vintena ocuparan finalment l’indret. Un dels objectius que es vol aconseguir és que els participants aprenguin moltes coses d’aquest procés tot treballant de forma ecològica diferents plantes silvestres comestibles o varietats agrícoles tradicionals. Els participants podran compartir inquietuds i ajudar-se els uns als altres en aquesta aventura, tenir el seu propi banc de llavors, experimentar i investigar amb aquestes plantes oblidades, i teixir una comunitat encara més forta.

L’Hort del Node Anoia tindrà espais compartits, funcionarà organitzativament mitjançant comissions, i permetrà a l’entitat disposar d’un lloc on la comunitat Eixarcolant en pugui fer un ús en la línia de donar a conèixer el tresor de les plantes oblidades.

L’equip tècnic de l’entitat considera que aquesta experiència pilot servirà també per veure’n el funcionament i replicar, si així ho decideixen els nodes, aquesta aventura amb altres grups territorials a d’altres indrets.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari