Blog

29 de November, 2021

El dijous 18 de novembre es va desenvolupar el primer taller de la nova programació de novembre-desembre de “Compartim coneixements, cicle de tallers de socis i sòcies per a socis i sòcies”!

A les 19h, els socis i sòcies de l’entitat van poder gaudir d’un excel·lent taller online gratuït d’elaboració de “Postres fetes amb Caquis” a càrrec de Josep Robert de @cocatast.

El Caqui va ser l’ingredient principal dels 3 plats principals amb infinitat de variacions i decoracions que va preparar en Josep. Caquis al natural, mousse de caqui o fins i tot gelat de caqui.

A continuació us deixem les receptes de les postres que es van cuinar en aquesta activitat:

Postres fetes amb caquis, per en Josep Robert de Cocatast 18/11/2021

Comencem per les Galetes de decoració:

Sucre llustre ”66,6g=aprox 3 cullerades soperes”,  farina ”25g=aprox 1 cullerada sopera”,  mantega ”16,6g= 1 nou”,  llet “16,6g= un got xic de didal o xarrup”. 

S’agafa el paper de forn i s’estén la pasta al damunt, que quedi prim, tipus galeta molt prima. Es preescalfa el forn a 185º i s’hi posa fins que es torrin una mica.

Amb els caquis

Recepta 1 - Caqui al natural

Es pelen 3 caquis, es fan passar per la trituradora "minipimer" i afegim unes gotes d'aigua i anem emulsionat la barreja aixecant el "minipimer" fent que entri aire.

Muntatge del plat:

S’agafen unes copes per gelat o uns bols i s’hi afegeix el caqui.

Per decorar al damunt, es pot triar diferents plantes i fruits. Exemples: Maria Lluïsa, Tarongina, Menta, Cireres de pastor, Lledons... De mica en mica el caqui i el postre va solidificant i ja estarà llest per degustar. 

Variant de caqui al natural amb iogurt

Es pelen 3 caquis,  s’afegeixen unes gotes de llimona (evitar oxidació), i es trituren. Es posa tot en un bo,l el caqui triturat a la part de sota, damunt s’hi afegeix una capa de iogurt. Finalment s’afegeixen les galetes damunt per fer la decoració. També s’hi poden posar unes floretes o pètals de boixac (calèndula) i flors de malva. 

Caquis al naturial i amb iogut

Recepta 2 - Mousse de caqui, de xocolata o de garrofa.

Es pelen 2 caquis i es barreja amb una quallada, o bé amb mató, i es tritura tot amb el "minipimer”. Queda una mousse que amb una estona queda pressa. Un cop enllestidA, Es munta en copes.

Per fer la mousse de xocolata o de garrofa, només cal que afegiu a la barreja de caquis i mató una mica de cacau en pols o farina de garrofa.

D'aquesta manera, es pot  fer-ne una mousse més clara (només amb la quallada i el caqui), i una mousse més fosca (afegint-hi cacau en pols o la farina de garrofa). Així, aconseguirem poder fer una capa clara i una de fosca. Finalment es decora amb pètals i fruits + Galetes. 

Per fer els pètals de rosa, flors o fulles de malva ensucrades:Netejar amb aigua les flors i les fulles i assecar-les sobre un paper de cuina. Batre una mica una clara d'ou i amb un pinzell pintar els pètals, les flors i les fulles. Espolvorejar-les amb sucre llustre i assecar-les sobre un radiador o bé aprofitant la calor residual del forn. 

Mousse de caqui

Recepta 3 - Sorbet o gelat de caqui

Es pelen 3 caquis, s'aixafen ben prims i es posem al congelador, dins una bossa de plàstic zipp apretada a l' estil "carpaccio”. Un cop congelat, es treu i es talla en tiretes per després fer-ne dauets. Un cop es tenen els dauets, s’agafen i es trituren de nou al “minipimer” per aconseguir un sorbet. S’afegeixen 2 cullerades de sucre llustre. Ho seguim triturant tot, fins poder aconseguir una pasta. Es pot servir en copa o estil bola.

Un cop tenim el sorbet preparat, s'agafa el Gató o tortada d'ametlla, s'hi afegeix el sucre llustre damunt la tortada o Gató. A continuació, hi afegim una bola de sorbet al costat. Finalment es decora al gust.

Proporcions de la Coca(Gató): 200g d'ametlla molta, 200g de sucre, 6 ous i 1 pela de llimona ratllada.

Variant de caqui al natural amb iogurt

Es pot fer el mateix postre utilitzant gelat enlloc de sorbet..

Detall: Els sorbet es fan principalment amb fruites, sucre i aigua.La base per fer gelats són els làctics (llet, iogurt, nata...) i poden portar ous, fruits secs, fruites...

Gelat de caqui i altres postres

Tots els socis i sòcies del Col·lectiu Eixarcolant podeu accedir al vídeo del taller a través de l’espai de socis de la web de l’entitat. Per tal de visionar-ho només heu d’accedir-hi amb les vostres credencials. Un cop dins, el trobareu penjat a l’apartat Formacions.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari