Blog

02 de April, 2023

El projecte arborètum continua endavant i es segueixen fent passos per tal d’aconseguir el repte de conservar varietats tradicionals (+ de 50 anys) d’arbres i de llenyoses que ens vam plantejar com a entitat i que va ser validat pels socis i sòcies.

Per tal de tenir el múscul necessari per tirar endavant el projecte, han començat a treballar amb nosaltres la Sandra i el Xavi, ells donaran suport en diverses tasques de l'arborètum durant 1 any. Per un altra costat, també s’ha afegit l'Anna que està fent les pràctiques del CFGS de Gestió Forestal caracteritzant arbres mare, fent esqueixos de varietats de fruiters trobades durant la prospecció i ajudant en altres tasques. 

L’equip tècnic format per la Marta, l’Ari i el Marc recentment hem anat a buscar esqueixos durant el febrer-març de magraners, avellaners, codonyers, oliveres i figueres. També s’ha anat a buscar sarments de ceps de varietats tradicionals, prospectades durant l'any 2022, i ara els guardem per empeltar a mitjans d'abril.

Per un altre costat, hem començat a gestionar la restauració d'algunes zones del nou terreny de l'arborètum a la Pobla de Claramunt, com ara la zona del pou.

Properament l’equip posarà en marxa diferents mecanismes de participació voluntària per tal de donar la possibilitat als socis/es d’Eixarcolant i a la resta de persones de ser partícips del projecte.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari