Blog

17 de May, 2022

Ser soci i sòcia del Col·lectiu Eixarcolant suposa entrar a formar part d’una comunitat que vol treballar per recuperar coneixements, compartir-los i crear-ne de nous per tal d’aconseguir un model agroalimentari millor.

Per tal de poder treure profit a tot això, s’han desenvolupat un seguit de funcionalitats que podeu trobar a la web i que estem segurs que us agradarà conèixer.

- Espai de socis/es de la web

És potser un dels llocs més interessants que teniu a disposició. A la web www.eixarcolant.cat hi trobareu l’apartat de socis. Allà si feu clic a l’opció “Ja sóc soci/a” veureu que es desplega una pantalla que us demanarà introduir les vostres credencials (Email + Contrasenya).

https://eixarcolant.cat/login

Si introduïu el vostre correu de soci/a i la contrasenya que heu rebut amb el e-mail de benvinguda de soci/a podreu accedir a aquest espai.

Quines coses podeu trobar a l’espai de socis i sòcies?

  • -Recursos destacats
  • -Fòrum  de socis
  • -Formacions
  • -Nodes territorials
  • -Comunicació socis i sòcies

1)Recursos destacats.

En aquest apartat hi trobareu molta informació i documentació interessant. Alguns exemples en poden ser articles científics, fitxes tècniques o infografies, documentació d’assemblees de l’entitat, receptes de cuina, etc.

Si feu clic a “ Tots els recursos” veureu que es desplega una pàgina, a l’esquerra d’aquesta hi ha tot un seguit de categories per tal de poder navegar per totes les opcions disponibles. A continuació realitzarem un petit resum de cada categoria.

-Articles científics sobre plantes silvestres: Veureu un desplegable amb lletres de la A a la V. Si feu clic a sobre d’una lletra podreu veure el nom científic de les plantes i el noms populars, si feu clic sobre un d’aquests noms a la dreta us apareixeran desenes d’articles científics que parlen d’aquesta planta en concret.

-Material Divulgatiu: Hi trobareu tres subapartats, receptes, fitxes de plantes silvestres comestibles i infografies o fitxes d’identificació visuals. Si feu clic a sobre d’algun subapartat, a la dreta, us apareixerà la informació o els documents llestos per descarregar. 

-Informacions rellevants d’Eixarcolant: També hi trobareu diferents subapartats per tal de consultar diferents documents importants de l’entitat. Hi podeu visualitzar els objectius estratègics i les presentacions de les assemblees generals o fins i tot del micromecentage.

2)Fòrum de socis.

En aquest apartat hi podreu tractar temes de les diferents línies d’actuació de l’entitat i fins i tot hi trobareu els enllaços disponibles per accedir als tallers online gratuïts del cicle de Compartim Coneixements.

3)Formacions.

Si feu clic sobre de "Totes les formacions" descobrireu un dels millors espais de la web. Aquí hi podreu consultar formacions online gratuïtes i sobretot els diferents tallers del Cicle compartim coneixements en diferit.

No us perdeu els tallers de fer Xampanyet de Saüc, els d’estampació botànica, els d’iniciació a l’hort, els d’ungüents… 

3)Nodes territorials

Si voleu participar i formar part dels grups territorials de l’entitat aquest és el vostre lloc. Aquí descobrireu els 19 nodes dels quals disposa el Col·lectiu Eixarcolant.

Els nodes són grups formats per socis i sòcies que es reuneixen i queden en una zona geogràfica per dur a terme diferents accions i activitats. Aquestes poden ser internes per fer pinya (caminades, dinars, etc.), també pels membres del node (formacions, tallers, i tot un seguit de trobades exclusives) o també d’obertes al públic en general (tallers per la ciutadania, fires, accions reivindicatives, activitats a escoles, etc.).

Els socis/es d’Eixarcolant us podeu apuntar a tants nodes com vulgueu.

Si feu clic al botó “ Inscriu-te a un node” veureu que hi ha un llistat amb els 19 nodes i amb dos botons per cada cas. El primer “Inscriu-te al node” és el botó que et porta al formulari d’inscripció. El segon “Recupera l’accés al grup de Whats” és el botonet per aconseguir l’enllaç per accedir a cada grup de WhatsApp del node (molt recomanable).

4)Comunicació socis i sòcies

Si apreteu el botó arribareu a una pàgina amb quatre opcions disponibles:

-Grup de Telegram interactiu: El grup més bàsic i important. Entrareu al grup de Telegram de l’entitat amb més de 300 persones. Allà hi podeu preguntar informació de plantes, compartir fotos, s’hi expliquen totes les activitats de l’entitat, etc.

-Grup de Whats de difusió: Grup unidireccional. Aquí simplement rebreu informació enviada pel Col·lectiu Eixarcolant (fires, tallers, cartells i informació bàsica).

-Inscripció a les comissions: El Col·lectiu Eixarcolant ha preparat un seguit de comissions per treballar diferents aspectes de l’entitat. Aquí hi ha els grups per formar part de l’organització del material de l’entitat, de fer funcionar la Jornada gastronòmica de les plantes oblidades, de vetllar per la economia de l’entitat, de fer el seguiment dels objectius estratègics, de realitzar les actes de les reunions, etc.

-Grup de Whats equip llavors: Hi ha un seguit de voluntariat que col·labora al projecte llavors de l’entitat duent a terme activitats com plegar troquels (paquets) o fer neteja de plantes per extreure llavors, o fer filtrat per eliminar restes d’altres plantes, etc. Són un seguit d’activitats laborioses que realitzen voluntaris/es en el seu temps lliure per donar un cop de mà. 

- Inscripció a activitats del Col·lectiu Eixarcolant

Una altra manera d’aprofitar el fet de ser soci/a d’Eixarcolant és apuntar-se a les diferents activitats disponibles al llarg de l’any. A la web podeu consultar-ho a la pestanya “Activitats” o també hi podeu entrar mitjançant el següent enllaç:

https://eixarcolant.cat/agenda

Aquí hi trobareu l’agenda d’activitats que tenim obertes amb tota la informació relativa a cadascuna d’elles. Si feu clic a sobre hi veureu el títol de l’activitat, una petita explicació i també tots els detalls com poden ser els horaris, la durada, la localització i els preus o la forma d’inscriure-s’hi en cas que sigui necessari.

Enguany l’entitat ha apostat molt fort per facilitar al socis i sòcies la possibilitat de participar al màxim d’activitats i per això aquest 2022 part de les activitats són subvencionades.

Què vol dir això i quin benefici en trec?

Moltes activitats tenen doble preu, un preu pels socis i sòcies (inferior) i un preu pels no socis/es (superior). En aquests casos cal explicar que el preu oficial que val el taller és el preu més elevat (el de no socis/es) i per tant aquesta és la quantitat que es paga al tallerista o promotor de l’esdeveniment. Els socis i sòcies tenen un descompte a l’activitat i per tant és el Col·lectiu Eixarcolant qui paga aquesta diferència per tal que a l’associat li surti més barat el taller o activitat.

Aquesta estratègia de subvencionar activitats s'emmarca amb la idea de creixement del número de socis i sòcies de l’entitat per tal de ser més massa social, amb més força i amb més presència a tot el territori.

No us perdeu aquesta oportunitat de participar a tallers i activitats a cost reduït pel simple fet de ser soci/a de l’entitat. Us recomanem que en feu difusió a amics i familiars i que ells també puguin aprofitar aquesta oportunitat.

Informar que per aconseguir el descompte (preu soci/a) cal entrar primer amb les credencials a l’espai de socis i sòcies i un cop ja identificat per la web procedir a apuntar-se a l’activitat en qüestió i fer-ne el pagament.

  

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari