Blog

17 de June, 2022

A continuació t’expliquem com fem al Forn de Jorba alguna de les coques de Sant Joan.

Aquest any 2022 en tindrem una de molt típica. Estem parlant de la coca de crema pastissera de marialluïsa amb pinyols. Una coca de brioix dolça molt bona.

És una variant de la tradicional coca de Sant Joan, en la qual la crema ha estat elaborada amb marialluïsa (Aloysia citrodora), aportant a la coca un toc d’originalitat i frescor. La recepta l’hem modificat una mica respecte l’any passat per tal de millorar-ne el gust i la textura.

Com sempre les farines emprades són ecològiques i de proximitat, en aquest cas provinents de la farinera Albareda i elaborades de gra cultivat a Catalunya. La crema és d'elaboració pròpia.

La marialluïsa ha estat cultivada i recol·lectada pel Col·lectiu Eixarcolant. Els pinyons són de Fruits secs Cortal, recollits a Catalunya. L’únic ingredient que no és de proximitat és el sucre, però sí que és d’origen ecològic.

Pels amants de la fruita també tenim una coca de brioix de Sant Joan feta amb fruita fresca, que ja és tot un clàssic del Forn de Jorba. Albercoc i anís combinats per deixar un gust increïble al paladar.

La fruita emprada també és de petits productors de Catalunya.

Per continuar, parlarem d’una coca senzilla, però amb aromes molt notoris gràcies a la combinació de farigola(Thymus vulgaris), romaní(Rosmarinus officinalis) i sajolida(Satureja) amb un raig de ratafia.

La farigola, el romaní i la sajolida han estat recol·lectades pel Col·lectiu Eixarcolant i la ratafia és de proximitat.

I ara per anar acabant, anomenarem altres coques dolces que també podreu trobar a Jorba com la de músic amb ratafia, la clàssica de xocolata i avellanes, o la farcida de cabell d’àngel feta amb les nostres carbasses de varietats tradicionals del Col·lectiu Eixarcolant.

A més a més, aquell dia, també podreu trobar les típiques coques de forner, les salades, o les pizzes.

Si esteu interessades en tastar-ne aquest Sant Joan serà necessari fer comanda al Forn de Jorba.

Teniu temps fins diumenge 19 de juny a https://botiga.eixarcolant.cat/alimentacio/, trucant o enviant un WhatsApp al 621285253, o bé passant directament pel Forn. No us despisteu, les coques de brioix típiques de Sant Joan estan limitades a 150 unitats!!! 

Totes les coques es poden demanar sense algun dels ingredients si s’especifica a la comanda.

A continuació compartim amb vosaltres totes les possibilitats disponibles.

Bon profit i bona revetlla de Sant Joan.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari