Blog

27 de October, 2019

El Col·lectiu Eixarcolant té diferents línies d'actuació, i relacionat amb cada una, tenim diferents projectes i idees per portar a terme. Podeu consultar-ne alguns amb els quals estem treballant actualment a la pàgina principal de la web; https://eixarcolant.cat, fent clic a Menú i mirant l'apartat Projectes.

Us volem explicar alguna avanç important en dos projectes: un, sobre la recuperació de la biodiversitat cultivada i les espècies silvestres del Pallars Jussà, i l'altre sobre la creació d'un Parc Agrari a la Conca d'Òdena (Anoia).

Recuperació de la biodiversitat cultivada i les espècies silvestres comestibles al Pallars Jussà. 

Al llarg del mes d’octubre hem realitzat diverses sessions formatives amb l’Associació Alba Jussà, ubicada a Tremp i que dona servei a les persones amb diversitat  funcional del Pallars. En aquestes formacions hem après a reconèixer les espècies silvestres comestibles i com cuinar-les, i a més, a preparar l'hort on cultivar les diferents varietats agrícoles tradicionals que juntament amb Salvatgines estem recuperant. I és que estem treballant conjuntament amb l’Associació Alba i Salvatgines per tal de recuperar la biodiversitat cultivada i les plantes silvestres comestibles del Pallars Jussà. I la part especial del projecte rau precisament en què són els usuaris d'Alba Jussà els encarregats de conservar i donar a conèixer de nou aquestes espècies i varietats. Un projecte extremadament enriquidor i que esperem que sigui exemple, i gràcies al qual ja s’han pogut documentar més de 30 varietats tradicionals pròpies de la zona, xifra que anirà creixent notablement a mesura que avanci el projecte. 

Parc Agrari de la Conca d’Òdena: taula sectorial agricultors i ramaders 

Seguim avançant, mica en mica però amb pas ferm, en la creació del Parc Agrari de la Conca d’Òdena. En aquest sentit, i a banda de presentar la memòria de la primera fase del projecte i seguir amb les trobades individuals amb els diferents actors, hem posat en marxa, de forma coordinada amb Unió de Pagesos, la “Taula sectorial d’agricultors i ramaders de la Conca d’Òdena”. És en el marc d’aquesta taula sectorial on agricultors i ramaders aniran definint el model, els mecanismes de funcionament i governança, i les actuacions a dur a terme, en el marc del Parc Agrari. En les properes setmanes també es posarà en funcionament la taula sectorial de representants municipals, i la taula sectorial de restauradors i comerços. 

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari