Blog

31 de May, 2021

Aquesta primavera s’han desenvolupat un bon grapat d’activitats divulgatives i formatives. Moltes persones, ja siguin simpatitzants, socis i sòcies i fins i tot gent que desconeixia l’activitat desenvolupada pel Col·lectiu Eixarcolant, han pogut gaudir-ne i participar-hi. Com que el nombre d’activitats ha estat realment molt elevat, a continuació us detallem informació de només algunes d’aquestes activitats:

-Tempeh amb cigronet de l’Anoia

El dimecres 19 de maig, una vintena llarga de persones van poder gaudir de les explicacions realitzades per l’ Àlex Todó de Microorganismes.org. Ell va realitzar un taller virtual d’elaboració de Tempeh amb cigronet de l’Anoia. Aquesta taller es va emmarcar dins del programa de Compartim coneixement: Cicle d’activitats de socis/es per a socis/es.

El Tempeh és un aliment fermentat a base de llegums i originari del sud-est asiàtic. Aquest fermentat consisteix en una base, inoculada amb l’espora d’un fong anomenat Rhyzopus oligosporus. Aquest fong transforma el llegum i forma una espècie de blocs similars a un torró d’Alacant. 

Tempeh realitzat per Àlex Todó

Si voleu consultar tot el vídeo formatiu amb les explicacions i les demostracions de cuina realitzades per l’Àlex Todó, el trobareu penjat a l’espai de socis de la web (Formacions disponibles). 

-Taller de Xampanyet de Saüc

En Marc Talavera va reunir a una quarantena de persones al taller virtual de xampanyet de saüc. En el transcurs d’aquesta activitat, es va explicar com identificar correctament el saüc, també es va fer una llarga explicació etnobotànica i tècnica per tal d’entendre com es crea aquesta beguda  i finalment tots els passos a seguir per tal d’elaborar correctament el xampanyet. 

Saüc

Finalment, els diferents participants van formular preguntes i van explicar les seves experiències d’anys anteriors a l’hora de realitzar aquesta beguda.

-Taller de jardineria

La Marta Palomas del Col·lectiu Eixarcolant va impartir un taller de jardineria sostenible amb plantes de varietats ornamentals. Durant el transcurs del taller va explicar com plantar-les, com cuidar-les i totes les seves propietats i característiques més destacades. L’activitat desenvolupada el diumenge 23 de maig a la Masia de Can Serrat, al poble del Bruc, va omplir totes les places disponibles i va deixar a tot el públic familiar encantat.

Taller de jardineria

-Aprenem a fer un menú complert de temporada, de proximitat i amb plantes silvestres!

El diumenge 23 de maig, el Col·lectiu Eixarcolant va impartir un taller per tal d’ensenyar a elaborar un menú silvestre.

Carine Nicot formant als assistents

Carine Nicot, responsable de la línia d’Alimentació de l’entitat, va explicar a tots els assistents com, mitjançant productes de proximitat i temporada i amb receptes senzilles però d'allò més bones i originals, poden fer un menú pel seu dia a dia. Els participants van cuinar, a l’obrador del Col·lectiu, diferents plats i van poder endur-se el dinar fet en carmanyoles.

Els plats realitzats van ser:

  • -Gelat de saüc
  • -Quiche d’ortigues
  • -Canelons de mató, borraina i sàlvia
  • -Amanida de brots silvestres
  • -Mostassa
Amanida de brots silvestres

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari