Blog

29 de November, 2021

Aquestes setmanes els nodes del Col·lectiu Eixarcolant han realitzat i participat en diverses activitats i en tenen de noves preparades. A continuació en farem menció d’un parell que creiem interessants donar a conèixer..

(Ja realitzada): 1a Jornada sobre plantes silvestres comestibles - Santa Cristina d’Aro

Varis membres del Col·lectiu Eixarcolant i participants del node Selva-Gironès van dur a terme la 1a Jornada sobre plantes silvestres comestibles a Santa Cristina d’Aro, el 27 de novembre, a l’Espai Riudaura.

Marc Talavera va iniciar aquesta trobada realitzant una conferència titulada “Silvestres i comestibles, abraçar la botànica i la gastronomia per transformar el futur”.

Conferència de Marc Talavera

Posteriorment, Amanda Bataller, Jana Peters i Marc Casabosch van realitzar sortides etnobotàniques per l’entorn per donar a conèixer les plantes silvestres que tenim a tocar i que molts cops desconeixem.

Sortida etnobotànica grup Jana Peters

Just després, en Josep Alcalà va fer una demostració de cuina per mostrar a tothom que cuinar amb aquestes plantes és factible i bo.

Demostració de cuina de Josep Alcalà

En Lluís Borrell, coordinador del node Selva-Gironès, va donar a conèixer a tots els interessats varis productes que comercialitza l’entitat com són els  llibres de les plantes silvestres comestibles, els calendaris del bon consumidor, o les  llavors del Col·lectiu Eixarcolant.

Finalment, tots els companys i companyes representants del node Selva-Gironès i alguns companys i companyes vinguts de l’Anoia van cuinar un dinar silvestre deliciós. Els diferents plats que es van poder degustar eren tastets de coques i pizzes del Col·lectiu Eixarcolant, de primer plat una crema de carbassa amb sàlvia, de segon arròs silvestre, i per acabar unes postres que consistien en un assortit de pastissos casolans del Forn de Jorba.

Dinar Silvestre

(Properament): Taller de fer pa amb plantes aromàtiques i de fer mató amb herbacol, a càrrec de l'Associació el Cingle Vermell i organitzat pel node Camp de Tarragona - Vilaplana (Baix Camp)

El diumenge 19 de desembre es realitzarà una trobada i un doble taller organitzat pel node del Camp de Tarragona i dut a terme pel Cingle Vermell.

La jornada començarà amb el taller de fer pa amb plantes aromàtiques. Un cop finalitzat aquest primer taller, i a l'espera del creixement de la massa, s'iniciarà el taller de fer mató amb herbacol. Els dos tallers aniran a càrrec del Cingle Vermell (Anna i Dani).

Taller de fer pa

Un cop finalitzats els tallers, cada participant tindrà: un mató, 1/2 pa cuit i la massa crua per poder-la deixar fermentar i coure a casa.

Taller pensat per a persones adultes

*en cas de famílies amb infants (a partir de 2 anys), un adult haurà d’estar a càrrec sempre dels nens i nenes. Una altra opció per aquests serà poder visitar els animals,  degut a que el ritme i la dinàmica de fer pa i mató és diferent per a adults que per a infants.

Preu infants majors de 2 anys (10€)

Material que han de portar els participants: davantal, bol de dos litres estil amanida per amassar el pa i recipient tapat gran per emportar-se la massa quan creixi.

Opcional: olives tallades, fruits secs, pipes o plantes aromàtiques per posar a dins de la massa de pa.

L’activitat es farà a l’exterior sempre que el temps ho permeti, en cas contrari es desenvoluparà a l’interior.

Els companys i companyes del Cingle Vermell proposen la magnífica possibilitat de fer un dinar de germanor al mateix lloc (al finalitzar els tallers). Es recomana a tothom portar una mica de dinar per menjar i també per compartir amb la resta de companys i companyes. El Cingle Vermell també hi participarà oferint postres (mil gràcies).

Per dur a terme aquest taller fan falta un mínim 10 persones.  Màxim inscripcions: 20 persones.

Cingle Vermell

DADES IMPORTANTS

Dia: Diumenge 19 de desembre

El punt de trobada i hora: a les 10h a Vilaplana (Baix Camp), Rotonda de Vilaplana.

Inscripcions: a la web del Col·lectiu Eixarcolant.

https://eixarcolant.cat/agenda/157/taller-de-fer-pa-amb-plantes-aromatiques-i-de-fer-mato-amb-herbacol-a-carrec-de-lassociacio-el-cingle-vermell

Preu Socis/es: 10€/persona

Preu no socis/es: 15€/persona

Preu infants majors de 2 anys: 10€/nen

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari