Blog

14 de November, 2020

El 90% de la població del planeta s’alimenta a partir de tant sols 30 espècies vegetals, però només a la comarca de l’Anoia hi trobem més de 100 espècies silvestres comestibles i s’hi havien cultivat més de 500 varietats agrícoles tradicionals. En el conjunt de Catalunya superen de llarg el miler. És per aquest motiu que des del Col·lectiu Eixarcolant treballem amb projectes de recerca etnobotànica, tot fent prospecció per diverses zones de Catalunya, i procurar així que totes aquestes varietats que molt sovint són quasi bé desconegudes i només es conserven en alguna casa, no es perdin i es puguin donar a conèixer i introduir a les nostres dietes.

Avui us volem presentar 5 varietats tradicionals de carbassa, dels centenars que existeixen, on podem observar la diversitat de colors, gustos, textures i usos que els podem donar. La carbassa del violí, la carbassa patisson, la carbassa del rabequet, la carbassa valenciana i la carbassa de cabell d’àngel.

Les coneixíeu? Expliqueu-nos quina és la vostra carbassa preferida!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari