Blog

02 de April, 2023

Ingredients: 

Per la massa: 500g de farina, 25g de llevat fresc (o 12 de sec) (també podem reduir la quantitat de llevat si augmentem el temps de fermentació), 1/4 l de llet tèbia, 100g de mantega (preferentment fosa), 80g de sucre (tot i que ho podem reduir molt, al gust), 1 ou i un polsim de sal. 

Per decorar: 3-4 ous durs (que podem haver pintat amb colorants alimentaris), 1 rovell per a pintar la mona i flors silvestres (calèndula, malva, pètals de rosella, romaní….). 

Preparació: 

Barregem el llevat amb la llet. En un bol posem la farina i després afegim la mantega mig desfeta, la llet amb llevat, l’ou, el sucre i el polsim de sal. Amassem bé. Cobrim amb un drap de cuina net i deixem reposar en un lloc calentet durant 45-60 minuts o fins que la massa dobli el seu volum. Ara ja podem donar-li forma. Una idea és partir la massa en tres, fer 3 xurros i amb aquests fer una trena que ajuntarem pels extrems tot formant una corona. També podem simplement fer una corona. Col·loquem els ous ja cuits (amb pela) a sobre, de forma que quedin ben repartits. Ara podem deixar reposar la massa ja amb la forma uns 20 minuts més perquè segueixi fermentant. Després pintem la massa amb rovell d’ou i cap al forn, uns 25-30 minuts a aproximadament 200 graus. 

Un cop fora del forn ja tenim llesta la nostra mona tradicional.

Ahh! I si vols també es pot decorar amb flors silvestres per tal de donar un toc únic i vistós a la mona tradicional!

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari