Blog

04 de June, 2023

Com segurament molts de vosaltres ja sabeu, el Col·lectiu Eixarcolant va fer una renovació molt important de la junta de l’entitat aquest hivern passat. La junta ha anat evolucionant des de la seva creació (2016) gràcies a la participació de diferents persones que han donat el millor de si mateixes per tal de fer créixer l’entitat. Totes elles ho han fet sempre desinteressadament i aprofitem l’avinentesa per agrair-ho de tot cor.

Al primer període, podem dir que va del 2016 al 2019, les persones van treballar per crear les arrels del projecte, duent a terme les primeres Jornades Gastronòmiques de les Plantes Oblidades, anant a diferents xerrades i esdeveniments a explicar que era Eixarcolant, i sobretot donant a conèixer el potencial de les plantes silvestres comestibles. En definitiva, moltes hores d'esforç per fer moltes coses, però amb uns mitjans força reduïts.

La segona etapa va ser la del 2019 al 2022. Una etapa de forta consolidació de l’entitat i sobretot de l’inici de l’aventura de comptar amb socis i sòcies (actualment uns 1.200). Podem definir-la com a una època en la qual Eixarcolant ja era conegut, però en la que encara feia falta dibuixar i concretar les grans línies de treball. De de mica en mica, es va anar professionalitzant part de l’activitat, i l’entitat va créixer en aquest sentit gràcies a la creació d’un equip tècnic, encarregat de dur a terme les diferents iniciatives o tasques, moltes d’elles sorgides dels socis/es, de junta, o del mateix equip tècnic.

I així arribem al 2022, i en aquell moment es veu la necessitat de renovar la junta, amb la intenció de descentralitzar-la de la zona de l’Anoia i de fer-la representativa de tots els territoris en els quals Eixarcolant hi té activitat. Amb la voluntat de fer renovació de persones, algunes d’elles vinculades des del 2016, d’altres ara a l’equip tècnic. També es veu l’oportunitat de donar una nova visió i missió a l’equip de junta, un grup que ja pot treballar agafat de la mà de l’equip tècnic i que ha de representar l’entitat i marcar la visió de futur conjuntament amb els socis i sòcies.

Finalment, al 2023, un cop renovada la junta amb la majoria de cares noves (només hi continuen en Marc i l’Albert), és veu la necessitat de fer una trobada equip tècnic-junta. La trobada es desenvolupa el diumenge 21 de maig, als terrenys del projecte de l’Arborètum de l’entitat.

La trobada va servir per fer cohesió i teixir vincles entre persones gràcies a un seguit de jocs participatius, per analitzar l’estat actual del Col·lectiu Eixarcolant i dels diferents equips, o per crear dinàmiques comunicatives per tal de millorar el funcionament entre les diferents potes del Col·lectiu Eixarcolant. Posteriorment es va realitzar un dinar de germanor amb diferents plats cuinats pels participants fets amb plantes silvestres i varietats tradicionals. Per acabar es van realitzar diferents reunions per tal de treballar diferents aspectes importants per aquest 2023.

En definitiva, una jornada de coneixença i de treball que caldrà repetir sovint.

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari