Assessoria - Què oferim?
- Àmbits de treball
Producció
Posem a disposició del sector agroalimentari un servei d’assessorament integral sobre el cultiu, processament i transformació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals, sempre en un marc de sostenibilitat que sigui compatible amb la viabilitat econòmica de les explotacions.
Acompanyem a les explotacions agràries que desitgin incorporar noves espècies o varietats en els seus esquemes productius, o bé optimitzar processos ja existents. Oferim assistència tècnica tan puntual com continuada, visites de seguiment i també la realització de sol·licituds, justificacions d’ajuts i subvencions, i d’altres tràmits administratius.
Acompanyem a les explotacions en la posada a punt i manteniment dels processos de transformació i comercialització de productes derivats de matèries primeres consistents en espècies vegetals silvestres o cultivades (pels mateixos transformadors o no) seguint uns estàndards sostenibles, d’economia circular i de respecte amb l’entorn social i natural. Alhora, també realitzem un acompanyament en tot allò referent a la imatge, comunicació i relat, que ajudi a posicionar-se en el mercat.
Som una entitat inscrita al Registre d’entitats d’assessorament agrari de Catalunya en matèria de producció agrícola i ramadera.
Transformació
Acompanyem als productors o emprenedors en tot el procés necessari per a la transformació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals en productes derivats amb un elevat valor afegit. Alhora, ajudem a optimitzar els processos d’aquells qui ja estan duent a terme la transformació d’aquestes espècies i varietats, ja sigui millorant l’eficiència del procés productiu, la qualitat dels productes resultants, o l’estratègia comunicativa i comercial. En tots els casos partim de la premisa de la sostenibilitat com a element irrenunciable, la qual ha de ser compatible amb la viabilitat econòmica.
Ens encarreguem de la posada a punt o optimització dels processos d’elaboració, transformació, comunicació i comercialització de productes derivats obtinguts a partir d’espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals, seguint uns estàndards de sostenibilitat, d’economia circular i de respecte amb l’entorn social i natural. També realitzem un acompanyament en tot allò referent a la imatge, la comunicació, el relat, i el màrqueting, ajudant així a posicionar-se en el mercat.
Oferim assistència tècnica, tan puntual com continuada, visites de seguiment i també la realització de sol·licituds, justificacions d’ajuts i subvencions, i d’altres tràmits administratius.
Restauració
Oferim orientació i formació personalitzada, continuada o puntual, sobre etnobotànica aplicada a l’alimentació i a les propietats i maneig culinari dels productes locals, en un marc de consum sostenible. Ajudem així a diversificar l’oferta gastronòmica de l’establiment i a crear un relat propi a través de la cuina, especialment interessant per aquells projectes gastronòmics i restaurants que vulguin disposar d’una carta diversa i singular, de proximitat i temporada amb productes originals i elevat valor afegit.
També contribuïm a optimitzar els processos relatius amb l'aprovisionament de matèries primeres, gràcies als vincles amb els productors locals i eines de planificació, i oferim acompanyament integral en matèria de sostenibilitat gastronomica.
D’altra banda, també realitzem oferim assessorament, ja sigui continu o suport puntual, en tot allò referent a la imatge, la comunicació, el relat, la coherència i el màrqueting, ajudant així a posicionar-se i a arribar als consumidors potencials.
- Serveis
Materialització d'idees i projectes
- Estudis de viabilitat tècnica i econòmica
- Estudis de sostenibilitat i mediambientals
- Obtenció de documentació per a la implementació d’activitats agràries i agropecuàries
- Pla de divulgació, comunicació i comercialització
- Disseny i imatge
- Xarxes socials i media
Producció agrícola
- Incorporació d’espècies silvestres i varietats tradicionals a les explotacions
- Increment de la rendibilitat econòmica de les explotacions
- Reconversió de la quantitat a la qualitat
- Diversificació agrària
- Producció integrada
- Producció agrària ecològica
- Reconversió de cultius convencionals en ecològics
Producció ramadera
- Avaluació del potencial gastronòmic
- Maneig de productes
- Desenvolupament de productes
- Optimització de processos productius
- Avaluacions sensorials
- Anàlisis de mercat
Tràmits administratius
- DUN (Declaració Única Agrària) i ajuts agrícoles i ramaders associats
- Ajuts agrícoles i ramaders associats al Programa de Desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020
- Ajuts primera instal·lació de joves agricultors i agricultores inclosos al Programa de Desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020
- Ajuts millora de la competitivitat de les explotacions agràries inclosos al Programa de Desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020
- Ajuts diversificació agrària inclosos al Programa de Desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020
- Quaderns d’explotació de producció integrada, ecològica i del MAGRAMA
- Legalització de pous
Biodiversitat
- Implementació d’infraestructures agroecològiques per afavorir la biodiversitat i els serveis ecosistèmics
- Preservació o millora de la qualitat ecològica i paisatgística de l'explotació
- Estudis d’elements o espècies singulars
- Acords de custòdia