Assessoria en producció

Prestem assistència en els processos d’elaboració, divulgació i comercialització de productes derivats d’espècies vegetals silvestres o cultivades seguint uns estàndards sostenibles. A la comarca de l’Anoia, per exemple, col·laborem amb un projecte de cosmètica natural basat en l’economia circular i amb un projecte de pigments d’origen vegetal i de processos de tinció i estampació de tèxtils respectuosos amb l’entorn.

Assessoria en restauració

Acompanyem a explotacions agràries en la implementació i el desenvolupament de projectes agrícoles o que contemplen activitats agrícoles o de jardineria. Treballem amb Ecomercaderet, una iniciativa de producció ecològica a la comarca de l’Anoia, on s’aposta per la sostenibilitat agrícola integrant el coneixement tradicional associat a la pagesia i el coneixement científic actual, així com la recuperació i el manteniment de l’agrodiversitat mitjançant un banc de llavors de varietats tradicionals. Lo Tossal Blau és un altre exemple de projecte, al Pla d'Uregll, que combina la producció agrícola d’espígol amb les arts escèniques i la música, dotant l’espai d’elements paisatgístics, fent ús de varietats autòctones, que garanteixin un refugi per a la biodiversitat de la zona i on poder dur a terme activitats relacionades, com ara l’ornitologia. També col·laborem amb Pyriment, a la Cerdanya, un projecte cooperatiu i de transformació social basat en la producció de destil·lats, a partir de la pròpia producció de plantes aromàtiques i cereals, així com de plantes silvestres comestibles i horta.

Assessoria en transformació

Oferim orientació i formació continuada per a projectes gastronòmics sobre etnobotànica aplicada a l’alimentació i a l’ús culinari de productes locals en un marc de consum sostenible. Acompanyem equips de cuina com ara el Kubb de Sesoliveres, a Igualada, i també a Oxalis, ambdós projectes gastronòmics interessats en la incorporació d’espècies silvestres comestibles i/o varietats agrícoles tradicionals per tal d’augmentar la diversitat i la singularitat de l’oferta gastronòmica i donar lloc a una cuina amb identitat pròpia i d’elevat valor afegit.


Informació general sobre l'assessoria

Quins serveis d'assessoria oferim?