Assessoria en producció

Prestem assistència en els processos d’elaboració, divulgació i comercialització de productes derivats d’espècies vegetals silvestres o cultivades seguint uns estàndards sostenibles. A la comarca de l’Anoia, per exemple, col·laborem amb un projecte de cosmètica natural basat en l’economia circular i amb un projecte de pigments d’origen vegetal i de processos de tinció i estampació de tèxtils respectuosos amb l’entorn.

Assessoria en restauració

Acompanyem a explotacions agràries en la implementació i el desenvolupament de projectes agrícoles o que contemplen activitats agrícoles o de jardineria. Treballem amb Ecomercaderet, una iniciativa de producció ecològica a la comarca de l’Anoia, on s’aposta per la sostenibilitat agrícola integrant el coneixement tradicional associat a la pagesia i el coneixement científic actual, així com la recuperació i el manteniment de l’agrodiversitat mitjançant un banc de llavors de varietats tradicionals. Lo Tossal Blau és un altre exemple de projecte, a la Segarra, que combina la producció agrícola d’espígol amb les arts escèniques i la música, dotant l’espai d’elements paisatgístics, fent ús de varietats autòctones, que garanteixin un refugi per a la biodiversitat de la zona i on poder dur a terme activitats relacionades, com ara l’ornitologia. També col·laborem amb Pyriment, a la Cerdanya, un projecte cooperatiu i de transformació social basat en la producció de destil·lats, a partir de la pròpia producció de plantes aromàtiques i cereals, així com de plantes silvestres comestibles i horta.

Assessoria en transformació

Oferim orientació i formació continuada per a projectes gastronòmics sobre etnobotànica aplicada a l’alimentació i a l’ús culinari de productes locals en un marc de consum sostenible. Acompanyem equips de cuina com ara el Kubb de Sesoliveres, a Igualada, i també a Oxalis, ambdós projectes gastronòmics interessats en la incorporació d’espècies silvestres comestibles i/o varietats agrícoles tradicionals per tal d’augmentar la diversitat i la singularitat de l’oferta gastronòmica i donar lloc a una cuina amb identitat pròpia i d’elevat valor afegit.


Informació general sobre l'assessoria

Quins serveis d'assessoria oferim?