3 D'OCTUBRE JORNADA ADAPTADA AMB LES MESURES DE SEGURETAT SANITÀRIES

Anunciem que seguim endavant, amb tota la il·lusió, el rigor, i les ganes per fer-ho possible. Comptem amb totes i tots vosaltres, perquè serà entre totes i tots, i també amb la responsabilitat de totes i tots que ho farem possible.

Des del Col·lectiu Eixarcolant estem convençudes i convençuts que amb imaginació i una bona planificació es poden fer coses, de forma segura i controlada. I estem sobretot convençudes i convençuts que cal seguir fent coses. Cal seguir compartint ciència, cultura, pensament crític i transformació social, i en definitiva cal seguir creant xarxa.  

Des del pragmatisme i realisme, essent conscients que aquesta Jornada serà diferent però alhora que ho tenim tot previst perquè se’n mantingui l’essència i la pràctica totalitat de les activitats, treballarem perquè la Jornada en tot cas la suspengui el Covid però no la por ni el conformisme.

Per aquest motiu, la Jornada serà possible gràcies a tots i totes amb les mesures de seguretat sanitàries convenients en cada taller o activitat.

QUÈ ÉS LA JORNADA?

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades està organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, una entitat sense ànim de lucre que fomenta la recuperació (i adaptació a la realitat actual) dels usos corresponents a espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals, com a eina per afavorir un model agroalimentari més sostenible, saludable i just, que proporcioni aliments de qualitat a l’abast de tothom, i que afavoreixi el desenvolupament sostenible de l’entorn rural.

L’entitat duu a terme projectes de recerca científica, divulgació i assessorament, entre molts d'altres. Els podeu consultar en aquest enllaç: projectes i serveis.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades està organitzada de forma totalment voluntària, i és possible gràcies a la implicació de tots els socis i sòcies de l'entitat i de més de 150 voluntaris i voluntàries. Es tracta d'un esdeveniment únic amb més de 130 activitats repartides en 17 blocs diferents, que són dutes a terme per 200 ponents nacionals i internacionals. Mostra, de forma amena però amb tot el rigor, que construir un model agroalimentari més sostenible és tant possible com imprescindible.

Ja podeu consultar les fotos i els vídeos!

EL PROGRAMA

En el programa 2020 podràs conèixer tots els actes que es duran a terme durant la Jornada el proper 3 d'octubre.

MAPA DE LA 5A JORNADA

A continuació et presentem els diferents blocs d'activitats en els quals es divideix la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades.
La major part de les activitats són de lliure assistència, però d'altres requereixen inscripció prèvia, que pots realitzar còmodament a través de l'apartat INSCRIPCIONS.TASTS

Inscriu-te

ACTIVITATS INFANTILS
FIRA
SORTIDES ETNOBOTÀNIQUES

Inscriu-te

TALLER PER ADULTS

Inscriu-te

XERRADES TÈCNIQUES

PÍNDOLES ETNOBOTÀNIQUES

Inscriu-te

DINAR SILVESTRE

Inscriu-te

XERRADES APLICADES
TALLERS FAMILIARS

Inscriu-te

ACTUACIONS MUSICALS
ETNOBOTÀNICA EN DIRECTE

DADES PRÀCTIQUES PER GAUDIR DE LA JORNADA

 • Igualada (Espai Cívic Centre, Casal del Passeig, Plaça Espai Cívic Centre, Plaça del Gasogen, Passeig Verdaguer).
 • SI NECESSITES ALLOTJAMENT, pots consultar les diverses opcions que hi ha a Igualada i la comarca AQUÍ.
 • Moltes activitats són d’assistència lliure, però algunes requereixen inscripció prèvia. Ho trobareu degudament indicat al programa
  d’actes de les pàgines centrals.
 • En el cas de les activitats de pagament, aquest es realitzarà per Internet en el mateix moment de formalitzar la inscripció. Exceptuant
  el cas del dinar, mostrant el resguard que rebreu al correu electrònic podreu accedir directament a les activitats a les quals us
  hàgiu inscrit, sense haver de passar pel punt d’informació. Pel dinar si que serà necessari recollir el tiquet al punt d’informació, fet
  que evitarà que hàgiu de fer cua a l’hora de dinar.
 • Una de les activitats de la Jornada és un dinar elaborat amb espècies silvestres i varietats tradicionals apte per vegetarians. Alhora,
  moltes de les parades presents a la fira oferiran productes alimentaris elaborats amb plantes oblidades.
 • Tots els espais són accessibles per persones amb problemes de mobilitat.
 • Si vols ser voluntari/a a la jornada, inscriu-te aquí!

Aquest esdeveniment, que compta amb la col·laboració i finançament de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia, i la Diputació de Barcelona, sens dubte no existiría sense les moltes persones, entitats i projectes que amb la vostra confiança i col·laboració feu possible que una Jornada amb molts pocs recursos econòmics tingui un programa d’activitats de gran qualitat i diversitat que la converteixen en única a tot el sud d’Europa. Ponents, voluntaris, paradistes, participants, sense vosaltres aquesta Jornada ni seria possible ni tindria sentit.

En nom del Col·lectiu Eixarcolant, moltes gràcies.
Som dipositaris de la vostra confiança, farem tot el que estigui al nostre abast perquè gaudiu d’una Jornada única.


Podeu veure el resum del vídeo de la Jornada 2019.