Col·lectiu Eixarcolant, el projecte

El Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu fomentar un model de producció, distribució, i consum d’aliments, i de desenvolupament socioeconòmic, més sostenible, ètic i just, emprant com a eina la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.

Realitzem, des del 2016, projectes arreu de Catalunya en els àmbits de la recerca, la dinamització territorial, la divulgació i formació, i l’assessorament per tal de fer possible que aquestes espècies i varietats es tornin a cultivar, comercialitzar i consumir, i que tot plegat es faci de forma sostenible i ètica. 

Cal recuperar un patrimoni que potser pot semblar només cosa del passat però que tanmateix és imprescindible per transformar el futur. Cal en definitiva generar el marc per tal de fer possible que la producció, distribució i consum d’aquestes espècies sigui possible i posi de relleu que un altre model agroalimentari és tan possible com imprescindible. 

Totes les activitats i projectes que realitzem es duen a terme sense afany de lucre. Podeu formar part de la comunitat Eixarcolant fent-vos-en socis/es o donar-hi suport fent un donatiu.

Eixarcolar:

1.v. tr. Arrencar manualment les males herbes dels conreus. Birbar.

2.v. tr. Emprar les males herbes com a aliment, remei, joc o altres finalitats.

3.v. tr. Trobar el context en el qual una espècie deixa de ser una mala herba i esdevé útil.

Fes-te soci ➝

Línies de treball

Àmbit territorial

L'àmbit territorial d'actuació d'Eixarcolant és tot el principat de Catalunya, i per extenció el conjunt dels Països Catalans, i s'articula mitjançant 19 nodes territorials dels quals formen part els socis i sòcies del Col·lectiu. La seu central del Col·lectiu Eixarcolant, amb les seves diverses instal·lacions es troba al municipi de Jorba, a la comarca de l'Anoia.