Pebrot de 4 morros

Pebrot de banya

Pebrot de lloret

Pebrot de bedorc

Pebrot de quatre morros

Pebrot de banya

Pebrot de Berga

Pebrot italià

Pebrot llarg estret

Pebrot Lloret de Cal Sendiu

Pebrot Lloret de Ventoses

Pebrot Lloret del Nocs

Pebrot nyora

Pebrot rodó

Pebrot verd

Pebrot xoricer llarg

Pebrot de 4 morros

Codi: C449

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot de 4 morros

Descripció general: Pebrot gros de uns 15 cm de llarg.  Carn gruixuda, al final fa 4 galtes i per això se li diu de 4 morros. Fulles grosses de fins a 20 cm.

Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages

Banc que la conserva: Eixarcolant i COMAV

Varietat comercialitzada: -

Pebrot de banya

Codi: C448

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot de banya

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages

Banc que la conserva: Eixarcolant i COMAV

Varietat comercialitzada: -

Pebrot de lloret

Codi: C543

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot del bedorc

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Piera. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Pebrot de bedorc

Codi: C472

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot de bedorc

Descripció general: Pebrot gros de pell llisa

Lloc d’origen de la varietat: Piera. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant

Varietat comercialitzada: -

Pebrot de quatre morros

Codi: C448

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot de 4 morros

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages

Banc que la conserva: Eixarcolant i CITA hortícola. Aragó

Varietat comercialitzada: -

Pebrot de Banya

Codi: C487

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot de banya

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages

Banc que la conserva: Eixarcolant i CITA hortícolas. Aragó

Varietat comercialitzada: -

Pebrot de Berga

Codi: C241

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot de Berga

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Berga. Berguedà

Banc que la conserva: Eixarcolant i Les Refardes

Varietat comercialitzada: -

Pebrot italià

Codi: C246

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot italià

Descripció general: Pebrot de tamany mitjà, allargat i arrugat per la part superior principalment. La part superior fa uns 4 cm de diàmetre i es va estrenyent fins acabar en punta. La seva longitud quan el deixem madurar i fer vermell és de. La llavor es troba a la part superior del pebrot. Es poden collir verds o vermells. Verds s'utilitzen per fregir, vermells son molt dolços i mitjanament cruixents degut a que la carn és fina.

Lloc d’origen de la varietat: Igualada. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Pebrot llarg estret

Codi: C247

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot llarg estret

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Ventoses. La Noguera

Banc que la conserva: Eixarcolant

Varietat comercialitzada: -

Pebrot Lloret de Cal Sendiu

Codi: C249

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot Lloret de Cal Sendiu

Descripció general: Pebrot vermell de tamany més petit que un 4 cantos, forma acabada en punta. Té una pell fina i la carn és força gruixuda considerant la mida del pebrot, uns 4mm de gruix que permeten cuinar-lo escalibat perfectament. Gust dolç. És cruixent.

Lloc d’origen de la varietat: Cal Sendiu. Prats de Rei. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Pebrot Lloret de Ventoses

Codi: C250

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot Lloret de Ventoses

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Ventoses. La Noguera

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Pebrot Lloret del Nocs

Codi: C248

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot Lloret del Nocs

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Nocs. Jorba. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant

Varietat comercialitzada: -

Pebrot nyora

Codi: C252

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot nyora

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Can Mercaderet. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant

Varietat comercialitzada: -

Pebrot rodó

Codi: C255

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot rodó

Descripció general: Fruit rodó en forma de cor, dolç i molt aromàtic. Varietat molt productiva que no cal encanyar. Boníssim menjat cru a l’amanida i ideal per escalivar, ja que té carn doble i pell gruixuda, que surt sencera. Bona conservació post-collita.

Lloc d’origen de la varietat: -

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Pebrot verd 

Codi: C256

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot verd

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Ventoses. La Noguera

Banc que la conserva: Eixarcolant

Varietat comercialitzada: -

Pebrot xoricer llarg

Codi: C259

Nom científic: Capsicum annuum

Espècie: Pebrot

Nom de la varietat: Pebrot xoricer llarg

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: -

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -