Pebrot
Pebrot de 4 morros
Pebrot de banya
Pebrot de lloret
Pebrot de bedorc
Pebrot de quatre morros
Pebrot de banya
Pebrot de Berga
Pebrot italià
Pebrot llarg estret
Pebrot Lloret de Cal Sendiu
Pebrot Lloret de Ventoses
Pebrot Lloret del Nocs
Pebrot nyora
Pebrot rodó
Pebrot verd
Pebrot xoricer llarg
Pebrot de 4 morros
Codi: C449
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot de 4 morros
Descripció general: Pebrot gros de uns 15 cm de llarg. Carn gruixuda, al final fa 4 galtes i per això se li diu de 4 morros. Fulles grosses de fins a 20 cm.
Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages
Banc que la conserva: Eixarcolant i COMAV
Varietat comercialitzada: -
Pebrot de banya
Codi: C448
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot de banya
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages
Banc que la conserva: Eixarcolant i COMAV
Varietat comercialitzada: -
Pebrot de lloret
Codi: C543
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot del bedorc
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Piera. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Pebrot de bedorc
Codi: C472
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot de bedorc
Descripció general: Pebrot gros de pell llisa
Lloc d’origen de la varietat: Piera. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Pebrot de quatre morros
Codi: C448
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot de 4 morros
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages
Banc que la conserva: Eixarcolant i CITA hortícola. Aragó
Varietat comercialitzada: -
Pebrot de Banya
Codi: C487
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot de banya
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages
Banc que la conserva: Eixarcolant i CITA hortícolas. Aragó
Varietat comercialitzada: -
Pebrot de Berga
Codi: C241
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot de Berga
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Berga. Berguedà
Banc que la conserva: Eixarcolant i Les Refardes
Varietat comercialitzada: -
Pebrot italià
Codi: C246
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot italià
Descripció general: Pebrot de tamany mitjà, allargat i arrugat per la part superior principalment. La part superior fa uns 4 cm de diàmetre i es va estrenyent fins acabar en punta. La seva longitud quan el deixem madurar i fer vermell és de. La llavor es troba a la part superior del pebrot. Es poden collir verds o vermells. Verds s'utilitzen per fregir, vermells son molt dolços i mitjanament cruixents degut a que la carn és fina.
Lloc d’origen de la varietat: Igualada. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Pebrot llarg estret
Codi: C247
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot llarg estret
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Ventoses. La Noguera
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Pebrot Lloret de Cal Sendiu
Codi: C249
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot Lloret de Cal Sendiu
Descripció general: Pebrot vermell de tamany més petit que un 4 cantos, forma acabada en punta. Té una pell fina i la carn és força gruixuda considerant la mida del pebrot, uns 4mm de gruix que permeten cuinar-lo escalibat perfectament. Gust dolç. És cruixent.
Lloc d’origen de la varietat: Cal Sendiu. Prats de Rei. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Pebrot Lloret de Ventoses
Codi: C250
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot Lloret de Ventoses
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Ventoses. La Noguera
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Pebrot Lloret del Nocs
Codi: C248
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot Lloret del Nocs
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Nocs. Jorba. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Pebrot nyora
Codi: C252
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot nyora
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Can Mercaderet. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Pebrot rodó
Codi: C255
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot rodó
Descripció general: Fruit rodó en forma de cor, dolç i molt aromàtic. Varietat molt productiva que no cal encanyar. Boníssim menjat cru a l’amanida i ideal per escalivar, ja que té carn doble i pell gruixuda, que surt sencera. Bona conservació post-collita.
Lloc d’origen de la varietat: -
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Pebrot verd
Codi: C256
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot verd
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Ventoses. La Noguera
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Pebrot xoricer llarg
Codi: C259
Nom científic: Capsicum annuum
Espècie: Pebrot
Nom de la varietat: Pebrot xoricer llarg
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: -
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -