A inicis del 2021, hem construït i equipat un obrador experimental a la seu del Col·lectiu. El trobem ubicat a l’interior d’un conjunt d’antigues cases del nucli urbà de Jorba que daten de principis del S. XIX anomenades Cal Bernat, on trobem també la resta de les instal·lacions de la seu.  Està habilitat per cuinar i dur a terme tota mena d’elaboracions, processos i experimentacions. Una de les principals característiques d’aquest obrador és la seva gran versatilitat, sobretot a l’hora de treballar amb diferents aliments i productes.

L'obrador ens ofereix la possibilitat de gaudir d’un espai de treball polivalent, que no només ha de servir per a la producció, sinó sobretot per a l'experimentació, i també per a la formació. Per tal d'incorporar les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals en la nostra dieta de la millor forma possible, cal realitzar experimentació culinària. Hem de ser capaços de crear nous productes que incorporin aquestes plantes oblidades, tant si es creen a partir de receptes tradicionals, com si són plats completament innovadors, tant si estan pensades per consumir al dia a dia, com si se n'elaboren plats d'alta cuina.

Som capaços i capaces de fer totes aquestes proves, gràcies a aquest obrador, i d'aquesta forma podem valorar els perfils sensorials i el valor organolèptic de les diverses espècies en preparacions molt diverses, per posteriorment, posar a disposició dels consumidors i consumidores un producte excel·lent.