Escarola
Escarola arrissada
Escarola fina d’hivern
Escarola de fulla ampla
Escarola cabell d’àngel de Carme
Escarola cabell d'àngel dels Nocs
Escarola de cabell d’àngel de Cal Planteraire de Piera
Escarola de perruca
Escarola arrissada
Codi: C497
Nom científic: Cichorium endivia L.
Espècie: Escarola
Nom de la varietat: Escarola arrissada
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Castellbell i el Vilar. Bages
Banc que la conserva: Eixarcolant i CITA hortícolas. Aragó
Varietat comercialitzada: -
Escarola fina d’hivern
Codi: C495
Nom científic: Cichorium endivia L.
Espècie: Escarola
Nom de la varietat: Escarola fina d’hivern
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Sant Quinti de Mediona
Banc que la conserva: Eixarcolant i CITA hortícolas. Aragó
Varietat comercialitzada: -
Escarola de fulla ampla
Codi: C496
Nom científic: Cichorium endivia L.
Espècie: Escarola
Nom de la varietat: Escarola de fulla ampla
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Castellbell i el Vilar. Bages
Banc que la conserva: Eixarcolant i CITA hortícolas. Aragó
Varietat comercialitzada: -
Escarola cabell d’àngel de Carme
Codi: C145
Nom científic: Cichorium endivia L.
Espècie: Escarola
Nom de la varietat: Escarola cabell d’àngel de Carme
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Carme. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Escarola cabell d’àngel dels Nocs
Codi: C144
Nom científic: Cichorium endivia L.
Espècie: Escarola
Nom de la varietat: Escarola cabell d’àngel dels Nocs
Descripció general: Es tracta d’una varietat típicament d’hivern però que cal sembrar entre agost i setembre, o fins i tot abans al Pirineu. De mida mitjana i molt tupida pràcticament es cabdella sola. Té les fulles primes i extremadament retallades, caràcters que fan que tingui una textura molt agradable (no és gens dura). El gust és suau, molt poc amargant, especialment si la consumim quan és blanca.
Lloc d’origen de la varietat: Els Nocs. Jorba.. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: Si.
https://botiga.eixarcolant.cat/llavors/escarola-de-cabell-dangel-cichorium-endivia.html
Escarola cabell d’àngel de Cal Planteraire de Piera
Codi: C146
Nom científic: Cichorium endivia L.
Espècie: Escarola
Nom de la varietat: Escarola cabell d’àngel de Cal Planteraire de Piera
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Piera. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Escarola de perruca
Codi: C147
Nom científic: Cichorium endivia L.
Espècie: Escarola
Nom de la varietat: Escarola de perruca
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Roda de ter. Osona
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -