Des de les golfes és l’aventura vital de dues noies, l’Anna i la Bruna, que amb tota la il·lusió i les ganes  de menjar-se el món s’enfronten als reptes i contradiccions de la societat canviant en què vivim. La història obre múltiples finestres a un passat que a poc a poc s’esborra, però que els és crucial per entendre l’avui i construir el demà. I és així, peça a peça, que les protagonistes van completant el trencaclosques d’una realitat polièdrica, fins a assolir una mirada global que els permet decidir. Decidir què volen fer, a què volen contribuir. 

  

Quan la ficció permet combinar a la perfecció relat novel·lesc i comunicació científica, en un format totalment innovador i atractiu per als joves lectors.

Marc Talavera s’estrena com a novel·lista amb una obra que ens parla de les relacions humanes, del quotidià, de la globalització i de l’afany de poder. Alhora el relat ens submergeix, de forma subtil i audaç, en tot allò que ens vincula amb el territori, amb una mirada etnobotànica perfectament incorporada a la trama. Una història apassionada, àgil i optimista que ens posa davant del mirall i ens recorda que la vida és escollir. Una història que ens fa somiar i ens mostra que, malgrat que res és fàcil, pràcticament tot és possible.

Doctor en biologia per la Universitat de Barcelona (2018), especialitzat enetnobotànica, agroecologia, ecologia forestal i divulgació científica. Implicat endiversos moviments associatius i culturals, sempre ha tingut clar que ésimprescindible sortir de la zona de confort per canviar l’actual paradigmaagroalimentari i de desenvolupament socioeconòmic. Reivindica que cal deixar depredicar només pels convençuts i que cal transformar idees en realitats. Ésprecisament això el que busca amb aquesta obra.


L’any 2018 va ser guardonat amb el Premi de Recerca Doctor Joan Mercader, a partirdel qual ha pogut donar forma a Des de les golfes, la seva primera novel·la. Tota unadeclaració d’intencions.

Per saber-ne més:

Entrevista a l'autor al programa la Primera Pedra de RAC1

https://www.youtube.com/watch?v=snZRFKCIj2c

Presentació a Organyà a la 26a Fira del Llibre del Pirineu, setembre 2022:

https://www.youtube.com/watch?v=JaMQXj5AGaQ