Col d’hivern de Sant Martí de Tous

Col d’hivern o de pagès

Col del Bruc

Col Brotonera d’hivern

Col Brotonera de Cal Plaixats

Col de cabdell pell de galàpet

Col d’hivern de Ca l’Andreu

Col d’hivern de Cal Pujó

Col d’hivern de Cal Rosor

Col d’hivern de Carme

Col de Caminal de Cal Plantaire de Piera

Col de fer fulles de Can Palomes

Col de Jorba

Col de pagès llarga

Col de pagès de de Cal Plantaire de Piera

Col de Pasqua de Cal Plantaire de Piera

Col de Pasqua de Cal Rosor

Col de Tots Sants de Cal Plantaire de Piera

Col de Pozo

Col Gitana

Col manresana de Cal Pleixats

Col manresana de Pere Palomas

Col d’hivern de Sant Martí de Tous

Codi: C469

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col d’hivern de Sant Martí de Tous

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Sant Martí de Tous. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col d’hivern o pagès

Codi: C539

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col d’hivern o pagès

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Copons. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col del Bruc

Codi: C471

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col del Bruc

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat:Piera. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col brotonera d’hivern

Codi: C101

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col brotonera d’hivern

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cal Palomes. Òdena. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Col brotonera de Cal Plaixats

Codi: C100

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col brotonera de Cal Plaixats

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Castellfollit del Boix. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col de cabdell pell de galàpet

Codi: C119

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col de cabdell pell de galàpet 

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Vic. Osona

Banc que la conserva: Eixarcolant i Refardes

Varietat comercialitzada: - 

Col d’hivern de Ca l’Andreu

Codi: C108

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col d’hivern de Ca l’Andreu

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cal Palomes. Òdena. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col d’hivern de Cal Pujó

Codi: C110

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col d’hivern de Cal Pujó

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cal Pujó. Rocamora. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col d’hivern de Cal Rosor

Codi: C109

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col d’hivern de Cal Rosor

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cal Rosor. Argençola. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Col d’hivern de Carme

Codi: C111

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col d’hivern de Carme

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Carme. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col de Caminal de Cal Plantaire de Piera

Codi: C303

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col de Caminal de Cal Plantaire de Piera

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Galícia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Col de fer fulles de Can Palomes

Codi: C102

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col de fer fulles de Cal  Palomes

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cal Palomes. Argençola. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col de Jorba

Codi: C99

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col de Jorba

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Jorba. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col de pagès llarga

Codi: C104

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col de pagès llarga

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: -

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col de pagès de Cal Plantaire de Piera

Codi: C103

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col de pagès de Cal Plantaire de Piera

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cal Plantaire. Piera. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col de Pasqua de Cal Plantaire de Piera

Codi: C105

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col de Pasqua de Cal Plantaire de la Piera

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Piera. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col de Pasqua de Cal Rosor

Codi: C106

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col de Pasqua de Cal Rosor

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cal Rosor. Argençola.. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col de Tots Sants de Cal Plantaire de Piera

Codi: C107

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col de Tots Sants de Cal Plantaire de Piera

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cap Planteire. Piera.. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col del Pozo

Codi: C445

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col del Pozo

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Prats de Rei. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col gitana

Codi: C442

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col gitana

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cal Mandó. Collserola. Barcelonés

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Col manresana de Cal Pleixats

Codi: C112

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col manresana de Cal Pleixats

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cal Pleixats. Castellfollit del Boix. Bages

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Col manresana del Pere Palomas

Codi: C441

Nom científic: Brassica oleracea

Espècie: Col

Nom de la varietat: Col manresana de Pere Palomas

Descripció general: Col tipus manresana, molt voluminosa i de fins a un metre d’alçada abans de l’espigat. Les fulles, molt grosses, són arrissades i de color verd grisaci. Fa un ull poc compacte que es cabdella una mica, d’entre 30 i 40 cm. Normalment es menja bullida amb patata i després xafada –trinxat–, i a la primavera se’n mengen els brotons. És una col tirant a dolça, més bona encara si es cull després de les gelades, ja que es cou més ràpid i el gust és més suau.

Lloc d’origen de la varietat: Cala Emilia. Jorba. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: Si

Enllaç botiga: https://botiga.eixarcolant.cat/llavors/col-manresana-del-pere-palomas-brassica-oleracea.html