Col
Col d’hivern de Sant Martí de Tous
Col d’hivern o de pagès
Col del Bruc
Col Brotonera d’hivern
Col Brotonera de Cal Plaixats
Col de cabdell pell de galàpet
Col d’hivern de Ca l’Andreu
Col d’hivern de Cal Pujó
Col d’hivern de Cal Rosor
Col d’hivern de Carme
Col de Caminal de Cal Plantaire de Piera
Col de fer fulles de Can Palomes
Col de Jorba
Col de pagès llarga
Col de pagès de de Cal Plantaire de Piera
Col de Pasqua de Cal Plantaire de Piera
Col de Pasqua de Cal Rosor
Col de Tots Sants de Cal Plantaire de Piera
Col de Pozo
Col Gitana
Col manresana de Cal Pleixats
Col manresana de Pere Palomas
Col d’hivern de Sant Martí de Tous
Codi: C469
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col d’hivern de Sant Martí de Tous
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Sant Martí de Tous. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col d’hivern o pagès
Codi: C539
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col d’hivern o pagès
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Copons. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col del Bruc
Codi: C471
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col del Bruc
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat:Piera. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col brotonera d’hivern
Codi: C101
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col brotonera d’hivern
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cal Palomes. Òdena. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Col brotonera de Cal Plaixats
Codi: C100
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col brotonera de Cal Plaixats
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Castellfollit del Boix. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col de cabdell pell de galàpet
Codi: C119
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col de cabdell pell de galàpet
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Vic. Osona
Banc que la conserva: Eixarcolant i Refardes
Varietat comercialitzada: -
Col d’hivern de Ca l’Andreu
Codi: C108
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col d’hivern de Ca l’Andreu
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cal Palomes. Òdena. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col d’hivern de Cal Pujó
Codi: C110
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col d’hivern de Cal Pujó
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cal Pujó. Rocamora. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col d’hivern de Cal Rosor
Codi: C109
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col d’hivern de Cal Rosor
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cal Rosor. Argençola. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Col d’hivern de Carme
Codi: C111
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col d’hivern de Carme
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Carme. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col de Caminal de Cal Plantaire de Piera
Codi: C303
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col de Caminal de Cal Plantaire de Piera
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Galícia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Col de fer fulles de Can Palomes
Codi: C102
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col de fer fulles de Cal Palomes
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cal Palomes. Argençola. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col de Jorba
Codi: C99
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col de Jorba
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Jorba. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col de pagès llarga
Codi: C104
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col de pagès llarga
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: -
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col de pagès de Cal Plantaire de Piera
Codi: C103
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col de pagès de Cal Plantaire de Piera
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cal Plantaire. Piera. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col de Pasqua de Cal Plantaire de Piera
Codi: C105
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col de Pasqua de Cal Plantaire de la Piera
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Piera. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col de Pasqua de Cal Rosor
Codi: C106
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col de Pasqua de Cal Rosor
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cal Rosor. Argençola.. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col de Tots Sants de Cal Plantaire de Piera
Codi: C107
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col de Tots Sants de Cal Plantaire de Piera
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cap Planteire. Piera.. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col del Pozo
Codi: C445
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col del Pozo
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Prats de Rei. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col gitana
Codi: C442
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col gitana
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cal Mandó. Collserola. Barcelonés
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Col manresana de Cal Pleixats
Codi: C112
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col manresana de Cal Pleixats
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cal Pleixats. Castellfollit del Boix. Bages
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada:-
Col manresana del Pere Palomas
Codi: C441
Nom científic: Brassica oleracea
Espècie: Col
Nom de la varietat: Col manresana de Pere Palomas
Descripció general: Col tipus manresana, molt voluminosa i de fins a un metre d’alçada abans de l’espigat. Les fulles, molt grosses, són arrissades i de color verd grisaci. Fa un ull poc compacte que es cabdella una mica, d’entre 30 i 40 cm. Normalment es menja bullida amb patata i després xafada –trinxat–, i a la primavera se’n mengen els brotons. És una col tirant a dolça, més bona encara si es cull després de les gelades, ja que es cou més ràpid i el gust és més suau.
Lloc d’origen de la varietat: Cala Emilia. Jorba. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: Si
Enllaç botiga: https://botiga.eixarcolant.cat/llavors/col-manresana-del-pere-palomas-brassica-oleracea.html