Ceba morada d’Amposta

Ceba Vigatana

Ceba d’Amposta

Ceba de Coll de Nargó

Ceba de Figueres de la Teresa de  Cal Foganyer

Ceba valenciana i de Figueres de Cal Rosor

Ceba morada d’Amposta

Codi: C485

Nom científic: Allium cepa L.

Espècie: Ceba

Nom de la varietat: Ceba morada d’Amposta

Descripció general: -.

Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages

Banc que la conserva: Eixarcolant  i CITA hortícolas. Aragó

Varietat comercialitzada: -

Ceba vigatana

Codi: C486

Nom científic: Allium cepa L.

Espècie: Ceba

Nom de la varietat: Ceba vigatana

Descripció general: -.

Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages

Banc que la conserva: Eixarcolant  i CITA hortícolas. Aragó

Varietat comercialitzada: -

Ceba d’Amposta

Codi: C86

Nom científic: Allium cepa L.

Espècie: Ceba

Nom de la varietat: Ceba d’Amposta

Descripció general: Ceba amb la capa externa morada i les túniques interiors d'un color més pàl·lid, es guarda bé.

Lloc d’origen de la varietat: Amposta. Montsià

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Ceba de Coll de Nargó

Codi: C425

Nom científic: Allium cepa L.

Espècie: Ceba

Nom de la varietat: Ceba de Coll de Nargó

Descripció general: Varietat de ceba dolça i aromàtica, de textura cruixent. És rosada - violàcia, de forma el·líptica amb els extrems apuntats, i una mida molt considerable: el bulb, la ceba, pot fer fins a 20 cm de llargada. Aquests trets la converteixen  en una ceba polivalent, ideal per menjar crua en amanides o cuinada, on hi aporta un gust intens. Es pot sembrar tant a l’hivern com a finals d’estiu. La conservació és mitjana.

Lloc d’origen de la varietat: Coll de Nargó. Alt Urgell

Banc que la conserva: Eixarcolant  

Varietat comercialitzada: Si

Enllaç botiga: https://botiga.eixarcolant.cat/llavors/ceba-coll-de-nargo-allium-cepa-l.html

Ceba de Figueres de la Teresa de Cal Foganyer

Codi: C305

Nom científic: Allium cepa L.

Espècie: Ceba

Nom de la varietat: Ceba de Figueres de la Teresa de Cal Foganyer

Descripció general: Ceba amb la capa externa morada i les túniques interiors d'un color més pàl·lid, molt apreciada per la seva carn dolça i textura tova.

Lloc d’origen de la varietat: Cal Foganyer. Santa Margarida de Montbui. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Ceba valenciana i de Figueres de Cal Rosor

Codi: C306

Nom científic: Allium cepa L.

Espècie: Ceba

Nom de la varietat: Ceba valenciana i de Figueres de Cal Rosor

Descripció general: -.

Lloc d’origen de la varietat: Cal Rosor, Argençola, Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -