Ceba
Ceba morada d’Amposta
Ceba Vigatana
Ceba d’Amposta
Ceba de Coll de Nargó
Ceba de Figueres de la Teresa de Cal Foganyer
Ceba valenciana i de Figueres de Cal Rosor
Ceba morada d’Amposta
Codi: C485
Nom científic: Allium cepa L.
Espècie: Ceba
Nom de la varietat: Ceba morada d’Amposta
Descripció general: -.
Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages
Banc que la conserva: Eixarcolant i CITA hortícolas. Aragó
Varietat comercialitzada: -
Ceba vigatana
Codi: C486
Nom científic: Allium cepa L.
Espècie: Ceba
Nom de la varietat: Ceba vigatana
Descripció general: -.
Lloc d’origen de la varietat: Manresa. Bages
Banc que la conserva: Eixarcolant i CITA hortícolas. Aragó
Varietat comercialitzada: -
Ceba d’Amposta
Codi: C86
Nom científic: Allium cepa L.
Espècie: Ceba
Nom de la varietat: Ceba d’Amposta
Descripció general: Ceba amb la capa externa morada i les túniques interiors d'un color més pàl·lid, es guarda bé.
Lloc d’origen de la varietat: Amposta. Montsià
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Ceba de Coll de Nargó
Codi: C425
Nom científic: Allium cepa L.
Espècie: Ceba
Nom de la varietat: Ceba de Coll de Nargó
Descripció general: Varietat de ceba dolça i aromàtica, de textura cruixent. És rosada - violàcia, de forma el·líptica amb els extrems apuntats, i una mida molt considerable: el bulb, la ceba, pot fer fins a 20 cm de llargada. Aquests trets la converteixen en una ceba polivalent, ideal per menjar crua en amanides o cuinada, on hi aporta un gust intens. Es pot sembrar tant a l’hivern com a finals d’estiu. La conservació és mitjana.
Lloc d’origen de la varietat: Coll de Nargó. Alt Urgell
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: Si
Enllaç botiga: https://botiga.eixarcolant.cat/llavors/ceba-coll-de-nargo-allium-cepa-l.html
Ceba de Figueres de la Teresa de Cal Foganyer
Codi: C305
Nom científic: Allium cepa L.
Espècie: Ceba
Nom de la varietat: Ceba de Figueres de la Teresa de Cal Foganyer
Descripció general: Ceba amb la capa externa morada i les túniques interiors d'un color més pàl·lid, molt apreciada per la seva carn dolça i textura tova.
Lloc d’origen de la varietat: Cal Foganyer. Santa Margarida de Montbui. Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Ceba valenciana i de Figueres de Cal Rosor
Codi: C306
Nom científic: Allium cepa L.
Espècie: Ceba
Nom de la varietat: Ceba valenciana i de Figueres de Cal Rosor
Descripció general: -.
Lloc d’origen de la varietat: Cal Rosor, Argençola, Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -