Carbassa cacauet Teresa

Carbassa de garrot

Carbassa de menjar de Cal Rosor

Carbassa de violí

Carbassa grossa costellada de Sallent

Carbassa grossa de Ventoses

Carbassa de fer mermelada

Carbassa rabequet Santpedor

Carbassa rodona de Rabequet

Carbassa rodona Teresa

Carbassa tipus violí de Sant Julià de Ramis

Carbassa valenciana

Carbassa per fer esponja vegetal

Luffa o carbassa de fer esponges

Carbassa cabell d'àngel de Cal Nocs

Carbassa cabell d'àngel de Castellfollit del Boix

Carbassa cabell d'àngel de Ventoses

Carbassa de peregrí de Cal Badia

Carbassa cacauet Teresa

Codi: C62

Nom científic: Cucurbita moschata

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa cacauet Teresa

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Santa Margarida de Montbui, Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa de garrot

Codi: C301

Nom científic: Lagenaria siceraria

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa del garrot

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Sallent. Bages

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa de menjar de Cal Rosor

Codi: C53

Nom científic: Cucurbita moschata

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa de menjar de Cal Rosor

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cal Rosor. Argençola. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa del violí

Codi: 444

Nom científic: Cucurbita moschata

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa del violí

Descripció general: Varietat de superfície força llisa i coloració uniforme i pàl·lida. La forma és simètrica, amb un lleu engruiximent de la meitat inferior, on es situen les llavors. És una carbassa plena, amb poc espai per les llavors, d’uns 30 cm de llargada i 25 cm d’amplada màxima, i un pes al voltant dels 8 - 10 kg. De gust suau i textura poc consistent, és molt indicada per consumir com a crema o verdura. Molt productiva. 

Lloc d’origen de la varietat: Sant Julià de Ramis. Gironès

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:  Si

https://botiga.eixarcolant.cat/llavors/carbassa-del-violi-cucurbita-moschata.html

Carbassa grossa costellada de Sallent

Codi: C68

Nom científic: Cucurbita maxima

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa grossa costellada de Sallent

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Sallent. Bages

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa grossa de Ventoses

Codi: C63

Nom científic: Cucurbita moschata

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa grossa de Ventoses

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Ventoses. La Noguera

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa per fer mermelada

Codi: C447

Nom científic: Cucurbita sp.

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa per fer mermelada

Descripció general: És una varietat molt dolça, perfecte per a fer mermelada.

Lloc d’origen de la varietat: Can Masarnau. Òdena. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada:-

Carbassa rabequet Santpedor

Codi: C72

Nom científic: Cucurbita moschata

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa rabequet Santpedor

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Santpedor. Bages

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa rodona de rabequet

Codi: C302

Nom científic: Cucurbita moschata

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa rodona de rabequets

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: St. Pere Sallavinera. Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa rodona Teresa

Codi: C73

Nom científic: Cucurbita maxima

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa rodona Teresa

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat:  Santa Margarida de Montbui, Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa del violí de Sant Julià de Ramis

Carbassa del Violí de St. Julià de Ramis (Cucurbita moschata)

Codi: C69

Nom científic: Cucurbita moschata

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa del violí de St. Julià de Ramis

Descripció general: Varietat de superfície força llisa i coloració uniforme i pàl·lida. La forma és simètrica, amb un lleu engruiximent de la meitat inferior, on es situen les llavors. És una carbassa plena, amb poc espai per les llavors, d’aproximadament 30 cm de llargada i 25 cm d’amplada màxima, i un pes que ronda els 8 - 10 kg. De gust suau i textura poc consistent, és molt indicada per consumir com a crema o verdura.

Lloc d’origen de la varietat: St. Julià de Ramis, Gironès

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: Si

https://botiga.eixarcolant.cat/llavors/carbassa-del-violi-de-st-julia-de-ramis-cucurbita-moschata.html

Carbassa valenciana

Codi: C74

Nom científic: Cucurbita maxima

Espècie: Carbassa

Nom de la varietat: Carbassa valenciana

Descripció general: Carbassa acostellada, mida mitjana d'uns 4 o 5 kg, coloració blavosa  que al final pren una tonalitat una mica més ataronjada. Forma arrodonida i aplanada.  Les fulles, d'uns 20 cm,  són verdes sense reticulat blanc, les fulles són en forma de cor, des del pecíol surten dues aurícules cap a darrere. És bastant peludeta la fulla. 

Lloc d’origen de la varietat: Cal Puget, Igualada, Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa per fer esponja vegetal

Codi: C58

Nom científic: Luffa cylindrica

Espècie: Carbassa d’esponja

Nom de la varietat: Carbassa per fer esponja vegetal

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Calderí

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Luffa o carbassa per fer esponges

Codi: C176

Nom científic: Luffa cylindrica

Espècie: Carbassa d’esponja

Nom de la varietat: Carbassa per fer esponges

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: -

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa cabell d'àngel de Cal Nocs

Codi: C61

Nom científic: Cucurbita ficifolia

Espècie: Carbassa de cabell d’àngel 

Nom de la varietat: Carbassa de cabell d’àngel de Cal Nocs

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Cal Nocs, Jorba, Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa cabell d'àngel de Castellfollit del Bages

Codi: C59

Nom científic: Cucurbita ficifolia

Espècie: Carbassa de cabell d’àngel 

Nom de la varietat: Carbassa de cabell d’àngel de Castellfollit  del Boix

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Castellfollit del Boix, Bages

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa cabell d'àngel de Ventoses

Codi: C60

Nom científic: Cucurbita ficifolia

Espècie: Carbassa de cabell d’àngel 

Nom de la varietat: Carbassa de cabell d’àngel de Ventoses

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Ventoses, La Noguera

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -

Carbassa del peregrí de Cal Badia

Codi: C430

Nom científic: Lagenaria sp.

Espècie: Carbassa del peregrí

Nom de la varietat: Carbassa del peregrí de Cal Badia

Descripció general: -

Lloc d’origen de la varietat: Sant Genís,, Anoia

Banc que la conserva: Eixarcolant 

Varietat comercialitzada: -