Blat de moro
Blat de moro dels Bous d'Alins
Blat de moro blau de Sant Llorenç de Morunys
Blat de moro d'escairar de Carme
Blat de moro de Sant Llorenç de Morunys
Blat de moro per fer crispetes
Blat de moro per fer crispetes vermell
Blat de moro per fer crispetes (Santa Margarida de Montbui)
Blat de moro vetat estriat St. Llorenç de Morunys
Blat de moro dels Bous d'Alins
Codi: C22
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro dels Bous d'Alins
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Alins, Pallars Sobirà
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro de la tia Maria
Codi: C431
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro de la tia Maria
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cal Pipirimosca, Valls, Alt Camp
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro
Codi: C550
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Masquefa, Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro africà
Codi: C24
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro africà
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Argençola, Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro blau d'Argençola
Codi: C26
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro blau d’Argençola
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Argençola, Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro blau de Sant Llorenç de Morunys
Codi: C25
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro blau de Sant Llorenç de Morunys
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: St. Llorenç de Morunys, Solsonès
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro d'escairar
Codi: C32
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro d’escairar
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: -
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro d'escalivar de Carme
Codi: C33
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro d’escalivar de Carme
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Carme, Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro de la creu
Codi: C29
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro de la creu
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Vilafranca del Penedès, Alt Penedés
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro de Sant Llorenç de Morunys
Codi: C23
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro de Sant Llorenç de Morunys
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Sant Llorenç de Morunys, Solsonès
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro Nan
Codi: C27
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro nan
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Argençola, Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro per fer crispetes
Codi: C537
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro per fer crispetes
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Surp, Pallars
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro per fer crispetes vermell
Codi: C30
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro per fer crispetes vermell
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Cal Ventureta, Pont d’Arsèguel, Cerdanya
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro per fer crispetes
Codi: C31
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro per les gallines/crispetes
Descripció general: És una varietat de blat de moro de gra groc intens, petit, brillant, i força arrodonit. És especial per fer-ne crispetes, un ràpid i fàcil ganyip que a vegades oblidem. El cultiu és senzill, i amb una bona aportació de matèria orgànica i força aigua donarà lloc a una producció més que suficient per menjar crispetes tot l’any, , més gustosa que la de les varietats comercials de blat de moro.
Lloc d’origen de la varietat: Santa Maria de Montbui, Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: Si
Blat de moro vermell
Codi: C549
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro vermell
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat: Masquefa, Anoia
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moo vermellós petit
Codi: C28
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro vermellós petit
Descripció general: Els grans són petits de color vermell granatós i acaben en punta punxeguda.
Lloc d’origen de la varietat: La caseta, Guardiola de Font-Rubí. Alt Penedés
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -
Blat de moro vetat estriat St. Llorenç de Morunys
Codi: C36
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro vetat estriat de St. Llorenç de Morunys
Descripció general: Es tracta d’una varietat amb un gran atractiu visual, gràcies a la presència de vetes de color granatós, marronós i violaci, combinades sobre una matriu blanca. Tradicionalment s’ha utilitzat per alimentar el bestiar (gallines i pollastres majoritàriament), tot i que també se’n pot fer farina per al consum humà. Un raig d’oli, i cap a la paella!
Lloc d’origen de la varietat: Sant Llorenç de Morunys, Solsonès
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: Si.
Blat de moro (vermellós)
Codi: C37
Nom científic: Zea mays
Espècie: Blat de moro
Nom de la varietat: Blat de moro (vermellós)
Descripció general: -
Lloc d’origen de la varietat:-
Banc que la conserva: Eixarcolant
Varietat comercialitzada: -