Jornada tècnica / XII Fira de la Flor i el Planter
Salt (Factoria Cultural Coma Cros - Aula de la UNED) 2022 Activitats
Espècies silvestres comestibles: elements clau per la diversificació sostenible de l’agricultura i l’alimentació
Les espècies silvestres comestibles formen un nombrós grup d’espècies que, més enllà de la seva comestibilitat i alt valor organolèptic, es caracteritzen per una gran adaptació a les condicions ambientals locals i també pel seu coneixement i consum encara molt minoritari. Alhora, moltes d’elles presenten unes característiques molt adequades per al cultiu, amb una baixa intervenció agronòmica i elevada sostenibilitat. Amb aquest context i d’acord amb nombroses evidències científiques, cal promoure de nou el seu cultiu i consum com a element clau per dinamitzar i diversificar l’agricultura en un context de crisi de preus, emergència climàtica i de desconnexió evident entre camp-ciutat palesa en la major part de consumidors.
Programa:
17.00h - Inscripcions, benvinguda i presentació de la jornada
Sr. Manel Carbó. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
17.40h - Estat actual del coneixement i ús d’espècies silvestres comestibles, i contextualització en l’escenari d’emergència climàtica i de desconnexió entre camp-ciutat
18.30h - Potencial de cultiu: elecció de les espècies més adequades, sostenibilitat i viabilitat econòmica..
19.15h - Valor organolèptic i nutricional: com les consumim, perquè i com poden ser introduïdes al mercat.
20.00h - Finalització de la jornada.
Les ponències aniran a càrrec del Sr. Marc Talavera Roma, doctor en Biologia per la UB i president del Col·lectiu Eixarcolant. Especialitzat en etnobotànica, agroecologia i comunicació científica.
Organitza: Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Hi col·laboren: Ajuntament de Salt i Col·lectiu Eixarcolant
Programa:
17.00h - Inscripcions, benvinguda i presentació de la jornada
Sr. Manel Carbó. Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.
17.40h - Estat actual del coneixement i ús d’espècies silvestres comestibles, i contextualització en l’escenari d’emergència climàtica i de desconnexió entre camp-ciutat
18.30h - Potencial de cultiu: elecció de les espècies més adequades, sostenibilitat i viabilitat econòmica..
19.15h - Valor organolèptic i nutricional: com les consumim, perquè i com poden ser introduïdes al mercat.
20.00h - Finalització de la jornada.
Les ponències aniran a càrrec del Sr. Marc Talavera Roma, doctor en Biologia per la UB i president del Col·lectiu Eixarcolant. Especialitzat en etnobotànica, agroecologia i comunicació científica.
Organitza: Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
Hi col·laboren: Ajuntament de Salt i Col·lectiu Eixarcolant
Detalls
Activitat oberta per a socis i no socis
- Horari
- 01/04/2022. De 17:30h a 20:00h.
- Inscripció necessària
- Inscripcions a través de RuralCat
Per a més informació: tel. 872 975 248 - Preu no socis
- Gratuït
- Preu socis (Per obtenir el descompte cal entrar prèviament a l'espai de socis/es amb les teves credencials).
- Gratuït