Taula Rodona. Empoderem els territoris i les persones: Coneixement tradicional sobre la biodiversitat a la societat

Institut d'Estudis Catalans, sala d'Olwer, carre del Carme 47, Barcelona 2021 Activitats

A càrrec de: Guillem Figueras, Natacha Filippi (Els Corremarges),  Victoria Reyes-Garcia (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals – UAB/ICREA), Marc Talavera (Col·lectiu Eixarcolant), Joan Vallès (Universitat de Barcelona, Institut d’Estudis Catalans)

Modera: Montse Parada (Universitat de Barcelona)

Un dels deures de les persones que fan recerca sobre els coneixements tradicionals és el de retornar la informació a la societat de la qual prové, a vegades a generacions altres de les que han fornit les dades. Aquesta restitució pot ser una oportunitat per a aturar l’erosió del coneixement mateix i per a fer la societat més conscient del que sap i practica i de les seves responsabilitats. A més, l’empoderament del territori i de les persones que hi habiten gràcies als seus propis sabers pot ser una manera de dinamitzar, fins i tot econòmicament –amb nous productes locals que poden arribar al mercat-, aquesta societat i fer-la més sostenible. En aquesta taula rodona es tractaran aspectes d’aquest procés de rendició de comptes sobre els coneixements dels grups humans en l’àmbit de la biodiversitat.

Organitza: Grup EtnoBioFiC [Universitat de Barcelona, Institut Botànic de Barcelona (CSIC-Ajuntament de Barcelona)] i Institut d’Estudis Catalans.

Lloc: Sala Nicolau d’Olwer (IEC), carrer del Carme 47, Barcelona.

INCRIPCIÓ AQUÍ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4veQKhXHGXNrR8v2z74NvLx-Zc9tQqHuKrQx9PXxI1lfQ0g/viewform

Detalls

Activitat oberta per a socis i no socis
Horari
11/11/2021 18:00h a 09/11/2021 20:30h
Inscripció necessària
No
Preu no socis
Gratuït
Preu socis (Per obtenir el descompte cal entrar prèviament a l'espai de socis/es amb les teves credencials).
Gratuït