Quina millor manera per tornar a incorporar les plantes oblidades en la nostra dieta del dia a dia, que demostrant que a part de ser comestibles, també són boníssimes? És amb aquest objectiu, que des del col·lectiu Eixarcolant realitzem diversos àpats silvestres, viatges gastronòmics, demostracions culinàries i tastets, arreu del territori català.

Demostracions culinàries

Les demostracions culinàries són una experiència vivencial, on expliquem i demostrem de forma molt propera la realització d’una o varies receptes, que posteriorment tastem entre tots. Les més de 15 demostracions culinàries realitzades fins al moment han estat sempre tot un èxit.

Tastets

Des del Col·lectiu Eixarcolant creiem que un bon tast de plantes silvestres i varietats tradicionals és el complement perfecte per a tot tipus de presentacions i actes. Per aquest motiu s’han realitzat diversos tastets acompanyant presentacions del Calendari del Bon Consumidor, els llibres de les plantes silvestres comestibles, xerrades i fins i tot vetllades musicals.

Viatges Gastronòmics

Cada dinar silvestre, mitjançant un viatge gastronòmic, ens transportarà arreu dels paisatges del país i al model alimentari de principis de segle XX, degudament reinventat i actualitzat, tot mostrant com podem utilitzar a dia d'avui espècies silvestres i varietats locals en la nostra cuina quotidiana. S’han realitzat més d’una desena de viatges gastronòmics.