13 D'ABRIL, 4a JORNADA GASTRONÒMICA DE LES PLANTES OBLIDADES, A IGUALADA.
Més informació

Trobada Sectorial

Establint les bases per al desenvolupament d’una estratègia que permeti visibilitzar i donar valor afegit als productes elaborats amb espècies silvestres i varietats tradicionals i garantir-ne la sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

Quan i on

Diumenge dia 8 d’abril a la Masia de Can Mercaderet (A 5 km d’Igualada. a peu de carretera, accés molt fàcil. Proporcionarem coordenades exactes i indicacions precises a tot els inscrits)Podeu inscriure-us a la trobada, simplement omplint aquest formulari:Objectius i contingut

Objectiu
Treballar en el desenvolupament d’una estratègia concreta, realitzable i aplicable a curt – mig termini que permeti identificar i dotar de valor afegit els productes elaborats amb espècies silvestres i varietats agrícoles tradicionals que hagin estat elaborats de forma sostenible en termes ambientals i socials. Jornada dirigida exclusivament a professionals del sector.

Contextualització
En base als resultats obtinguts en experiències realitzades en altres sectors i en d’altres països de l’àmbit europeu, aquest projecte ha de servir per una banda per visibilitzar i afavorir-ne la sostenibilitat econòmica. Per una altra banda ha de servir per garantir que els productes comercialitzats elaborats amb espècies silvestres i varietats agrícoles tradicionals s’elaborin de forma sostenible en termes ambientals i socials, contribuint així al desenvolupament d’un sistema agroalimentari més sostenible que fomenti el desenvolupament rural i la preservació del patrimoni natural i sociocultural del país.

Punt de partida i contingut de la trobada.
La idea de partida és treballar en el desenvolupament d’un certificat (basat en els Sistemes de Garantia Participativa o altres opcions) que permeti identificar i dotar de valor afegit els productes descrits anteriorment.

La Jornada comptarà amb la presència dels responsables de diferents iniciatives que presenten certes similituds amb la que es planteja desenvolupar, per tal de poder conèixer els pros i contres amb que s’han trobat experiències de caire similar. A continuació es presentaran les bases inicials de l’estratègia proposada per part d’un representant del Col·lectiu Eixarcolant.

Tot seguit, es realitzaran grups de treball per tal d’abordar diferents aspectes de la proposta embrionària plantejada. A partir de les conclusions que s’extreguin d’aquest treball col·lectiu es definiran les línies mestres de treball d’ara en endavant, configurant grups de treball en els quals tothom qui ho desitgi podrà prendre’n part i