Avui en dia si a un ciutadà li oferim truita d’ortigues la resposta més freqüent serà dir-te que t’has begut l’enteniment, que les ortigues piquen i no es mengen. És una resposta totalment comprensible si tenim en compte que des de ben petits ens han dit que aquesta i moltes altres espècies són “males herbes”, i a més a més l'ortiga és orticant. Tanmateix, si la mateixa persona que ens ha dit que ens havíem begut l’enteniment tasta la truita d’ortigues i la troba bona, li expliquem com cal cuinar aquesta planta, que antigament ja s’utilitzava, i que nutricionalment és igual de bona que altres verdures que consumeix habitualment, la seva percepció sobre les ortigues haurà canviat per complert. 

Des del Col·lectiu Eixarcolant, creiem que només entre totes i tots és possible un canvi real del model agroalimentari. Per aquest motiu, realitzem diverses xerrades i tallers, per tal que cada cop menys gent ens contesti que ens hem begut l'enteniment si li oferim una truita d'ortigues.

Si teniu ganes de descobrir com podem recuperar l’ús de les espècies silvestres i de les varietats tradicionals en diferents àmbits i amb tot el rigor, no us perdeu les nostres xerrades tècniques. Expliquem de forma planera i a l’abast de tothom, però amb rigor, com podem utilitzar aquestes espècies i varietats per a múltiples finalitats i en múltiples contextos, també en el nostre dia a dia. Les xerrades van dirigides tant al públic en general com a professionals del sector que vulguin enriquir el seu coneixement. És una oportunitat totalment única per descobrir com, des d’òptiques diverses, la recuperació d’aquestes espècies i varietats i dels seus usos pot esdevenir una realitat; i com aquesta recuperació comporta la transició vers un sistema agroalimentari més sostenible.

Si sou dels que moltes vegades us oblideu d’allò que us expliquen, no us podeu perdre els nostres tallers, ja que difícilment ens oblidem d’allò que fem amb les nostres pròpies mans. Per això us oferim una àmplia oferta de tallerson les plantes silvestres i les varietats tradicionals oblidades son les protagonistes, per comprovar i experimentar de primera mà com podem utilitzar aquestes espècies per diferents finalitats. Per exemple, us atreviu a fer paté d’ortiga?

Si hi esteu interessats no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres per demanar més informació