Avui en dia si a un ciutadà li oferim truita d’ortigues la resposta més freqüent serà dir-te que t’has begut l’enteniment, que les ortigues piquen i no es mengen. És una resposta totalment comprensible si tenim en compte que des de ben petits ens han dit que aquesta i moltes altres espècies són “males herbes”, i a més a més l'ortiga és orticant. Tanmateix, si la mateixa persona que ens ha dit que ens havíem begut l’enteniment tasta la truita d’ortigues i la troba bona, li expliquem com cal cuinar aquesta planta, que antigament ja s’utilitzava, i que nutricionalment és igual de bona que altres verdures que consumeix habitualment, la seva percepció sobre les ortigues haurà canviat per complet.

Des del Col·lectiu Eixarcolant, creiem que només entre totes i tots és possible un canvi real del model agroalimentari. Per aquest motiu, realitzem diverses xerrades i tallers, per tal que cada cop menys gent ens contesti que ens hem begut l'enteniment si li oferim una truita d'ortigues.

Tallers gastronòmics per adults

Moltes vegades ens oblidem d’allò que ens expliquen, però difícilment ens oblidem d’allò que fem amb les nostres pròpies mans. Per aquest motiu hem realitzat més de 50 tallers de cuina per a adults en diversos municipis d’arreu de Catalunya. 

Xerrades i conferències

S’han realitzat al voltant de 50 xerrades i conferències sobre etnobotànica i models de consum des de diverses perspectives, sempre amb molt rigor, però adaptant al contingut a diverses tipologies de públic.