Al Col·lectiu Eixarcolant creiem que els infants i els adolescents són la peça clau per transformar el futur. Per aquest motiu, realitzem diverses activitats i tallers per a centres educatius, amb una àmplia oferta adreçada a l'alumnat de primària i secundària, així com al professorat que desitgi ampliar la seva formació.

A través dels temes tractats en aquests tallers, treballem amb l’objectiu que l'alumnat es relacioni de manera més sostenible amb el seu entorn. Sortim a passejar, observem els paisatges, els interpretem i adquirim nous coneixements. Però també juguem, explorem, collim plantes silvestres, les olorem i les tastem. Dins l’aula podem compartir experiències i aprendre com cuinar aquestes plantes tot experimentant amb elles.

Taller de cuina amb plantes silvestres comestibles

Tots ens convertim en petits chefs i científics, ja que convertim les aules en petits laboratoris culinaris, en els més de 20 tallers que en l’últim any hem realitzat a diversos centres educatius i entitat.

Dinàmica sobre el model de consum i producció d’aliments

D’on provenen els aliments que consumim? Quines repercussions tenen les nostres decisions a l’hora de fer la compra? Com a consumidors i consumidores com podem contribuir a un model més sostenible, saludable i just? Aquestes són algunes de les preguntes que conjuntament, i des de diverses perspectives, es treballen en els diversos tallers dinàmics que s’han realitzat sobre consum.

Repensem l’hort escolar

Des del Col·lectiu Eixarcolant estem acompanyant a dos escoles de la Comarca de l’Anoia en el procés de creació i manteniment d’un hort, des de la preparació del terreny, fins a la collita, passant per tot el procés de cultiu i els infinits coneixements associats de diversos àmbits que es poden treballar al voltant d’un hort.

Tallers de manualitats amb plantes silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals

Les plantes silvestres i les varietats tradicionals no són només una font d’alimentació, sinó que també poden ser la matèria prima per a fer manualitats i construir jocs! Per aquest motiu s’han realitzat al voltant de 10 tallers de tints, estampació i manualitats diverses, al llarg del 2020.