Al Col·lectiu Eixarcolant creiem que els infants i els adolescents són la peça clau per transformar el futur. Per aquest motiu, realitzem diverses activitats i tallers per a centres educatius, amb una àmplia oferta adreçada a l'alumnat de primària i secundària, així com al professorat que desitgi ampliar la seva formació.

A través dels temes tractats en aquests tallers, treballem amb l’objectiu que l'alumnat es relacioni de manera més sostenible amb el seu entorn. Sortim a passejar, observem els paisatges, els interpretem i adquirim nous coneixements. Però també juguem, explorem, collim plantes silvestres, les olorem i les tastem. Dins l’aula podem compartir experiències i aprendre com cuinar aquestes plantes tot experimentant amb elles.

Traiem de l’oblit les plantes silvestres comestibles, les varietats agrícoles tradicionals i els seus usos, per treballar temes relacionats amb el medi ambient i amb la conservació del patrimoni natural i cultural. Amb aquesta base, proposem una àmplia diversitat de tallers adaptats a les temàtiques treballades a l’aula.  

Compartim aquests coneixements amb el convenciment que aquestes plantes oblidades són una de les eines més potents que tenim per aconseguir una transformació vers una societat més sostenible, sobretot en mans dels més joves.

Si hi esteu interessats no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres per demanar més informació