Recuperem les plantes ornamentals que tenien les nostres àvies i avis a les masies i als balcons de casa!

Des de sempre les plantes han estat cultivades no només com a font d’aliments, sinó també com a elements ornamentals dels jardins, terrasses, balcons… Existeixen un seguit de plantes utilitzades tradicionalment com a ornamentals, que en els últims anys han perdut protagonisme i molt sovint no es troben fàcilment als mercats i a les jardineries. No obstant, són flors/plantes que estan molt més ben adaptades al nostre territori que moltes de les que es cultiven actualment, són boniques, flairoses, i sense cap mena de dubte, són plenes d’històries. 

Clavellines, violeres de mil i un colors, boixacs, cresta de gall, herba talpera, flor d’aranya, malva reial, cuscullera, o flor de plata, en són només alguns dels molts exemples que podríem citar.

Per aquest motiu des del Col·lectiu Eixarcolant treballem per recuperar aquestes varietats ornamentals, perquè no es perdin i inundin de color els nostres pobles i ciutats. Ben aviat podreu consultar-ne el catàleg i comprar llavors d’aquelles que més us agradin.