A Eixarcolant tenim petits horts on no hi poden entrar tractors. La màquina més gran que hi entra és el motocultor, per tant, són parcel·les on el treball que s’hi du a terme és manual. De la necessitat de fer eficient la feina al camp es va assistir a la Jornada demostrativa de maquinària petita per explotacions hortícoles al Prat de Llobregat en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT). Allà vam conèixer l’empresa Terrateck, una empresa francesa ubicada al nord-oest de França que dissenya, fabrica i distribueix eines i maquinària agrícola. El disseny d’aquestes es fa pensant en el respecte pel medi ambient, tenint en compte l’ergonomia alhora de treballar i l’adaptació a les pràctiques de l’agricultura ecològica.

Eina dissenyada per Terrateck

Les explotacions han de ser competitives i, per tant, cal que busquem l'eficiència alhora de fer les feines al camp. Sovint, el nivell de mecanització que tenen les petites explotacions és mitjà/baix, duent a terme moltes tasques manualment. Per tant, tot el que permeti millorar l'eficiència en la realització d’aquestes tasques ajudarà a fer més rendible l’activitat econòmica d’aquests pagesos.

Eixarcolant distribueix des del 2019 material Terrateck per tal de poder dotar als agricultors i agricultores d’'eines manuals que permeten incrementar l'eficiència en les finques petites i mitjanes. Hem realitzat una selecció prèvia del material que considerem més adequat a nivell català, hem traduït el catàleg al català i en breu es podrà adquirir tot aquest material a la botiga online.

Tothom qui ho desitgi pot contactar amb nosaltres, demanar-nos informació i provar el material demostratiu que tenim a la seu de Jorba.