Des de l'1 de març del 2021, des del Col·lectiu Eixarcolant, ens encarregarem de dur el Forn de Jorba. Ens il·lusiona donar continuïtat a un projecte i, en definitiva, a un servei que considerem bàsic i necessari per al dia a dia del municipi. Tenim clar que el Forn no només ha de ser un punt de venda, sinó també un punt de trobada, d’intercanvi i de fer poble. 

El Forn de Jorba ha de ser un exemple palpable de la normalització del consum de productes elaborats de forma sostenible i justa, amb productes locals, plantes silvestres comestibles, i varietats agrícoles tradicionals. Pretenem demostrar que, tot allò que diem de transformar el model agroalimentari, és possible i real.  Volem que el Forn de Jorba sigui un exemple i un referent del nou paradigma agroalimentari, essent la constatació que tot allò que hem estat explicant els darrers cinc anys és perfectament possible i que es pot implementar arreu.

Actualment, treballem ja amb més de 40 productors locals, i l'objectiu és que el 100% de les nostres matèries primeres puguin ser de proximitat. Hem incorporat també, més de 10 espècies silvestres comestibles, sempre seguint la seva temporalitat, per tal de que els consumidors i consumidores puguin tastar-les i gaudir dels seus gustos, textures, aromes... I seguim treballant per tal d'incorporar-ne més dia a dia. També emprem diverses varietats agrícoles tradicionals, que aporten matisos singulars a les nostres elaboracions. Aquest productes juntament al forn de llenya, ens donen la possibilitat de crear productes únics i d'allò més bons!

Coques, panadons, pa, pastissos, magdalenes, pizzes, quiches, pastissets, galetes i molt més!

L'objectiu, és treballar amb la màxima transparència, i proporcionar sempre la traçabilitat de tots els productes. Per aquest motiu a partir de la tardor, posarem en funcionament mecanismes digitals de traçabilitat, on es podràn consultar els orígens de totes les matèries primeres dels nostres productes. Creiem fonamental explicar, de forma sistemàtica, clara i detallada, què hi ha darrere de cadascun dels productes que s’estan consumint, per saber a què s’està contribuint amb cada acció de compra. I és que com a consumidors i consumidores tenim la clau per decidir quin model volem i com és el territori que ens envolta.

Us convidem a totes i tots a venir al Forn de Jorba i tastar els diversos productes!