LA RAÓ DE SER DEL CALENDARI DEL BON CONSUMIDOR

El Calendari del Bon Consumidor té per objectiu mostrar de forma visual, atractiva i rigorosa, la necessitat de fomentar un
consum responsable i una dieta amb productes de temporada i proximitat.

Preveu ser aquell element cotidià, present a les parets de totes les llars, botigues i empreses, que ens pugui acompanyar al llarg de l’any i ajudar-nos a construir una societat més sostenible i justa.

CONTES IL·LUSTRATS PER A PETITS I GRANS

La guineu Gina és la protagonista dels 12 relats il·lustrats que inclouen el Calendari, on aprendrem, de forma divertida, com podem ser cada dia millors consumidores i consumidors.


Es tracta de contes pensats tant per adults com per infants, on de forma divertida i desenfadada descobrirem com amb petites accions podem contribuir a construir un model de producció i consum d’aliments més sostenible, a preservar el nostre entorn, i a forjar una societat crítica i participativa.

VARIETATS AGRÍCOLES TRADICIONALS I PLANTES SILVESTRES COMESTIBLES

Cada mes conté 24 il·lustracions de varietats agrícoles tradicionals i espècies silvestres comestibles, moltes vegades desconegudes i tanmateix importantíssimes per poder gaudir d’una alimentació saludable, diversificada, i atractiva a partir de productes de temporada i de proximitat.

TEMÀTIQUES PER A CADA MES

Com a novetat d’enguany, cada mes de l’any representa un esglaó de la cadena agroalimentària. Així descobrirem tots els
passos que segueixen els aliments des que es planta una llavor fins que arriben als nostres plats.

LA IL·LUSTRADORA: ESTELA DE ARENZANA

Estela de Arenzana (Igualada, 1988) és una il·lustradora especialitzada en les temàtiques de natura, fauna, flors, vida salvatge i sostenibilitat. Utilitza de forma preeminent la tècnica de l'aquarel·la, amb un estil propi i il·lustracions de gran diversitat cromàtica.
Ha realitzat projectes per als sectors del packaging, tèxtil, disseny, i editorial, en especial contes infantils.

Les seves il·lustracions són un dels elements més característics del Calendari del Bon Consumidor.

VIDEOS AMB LA LECTURA DELS CONTES DEL CALENDARI DEL BON CONSUMIDOR