Una Jornada única amb més de 90 propostes d’activitats per (re)descobrir les plantes oblidades i gaudir del dissabte 13 d’abril de 2019. Tasts, Xerrades tècniques, Xerrades i projeccions, Etnobotànica en directe, Tallers, Sortides etnobotàniques, Píndoles etnobotàniques, Tallers familiars, Activitats infantils, Dinar silvestre, Actuacions musicals, Fira de productes silvestres i varietats tradicionals, i Exposicions.

Tots sabem que estem envoltats de plantes. Creixen als boscos, als camins, a les torretes del balcó, als parcs, o als camps de conreu. El que no sabem la major part de nosaltres és quines són aquestes plantes i quins són els seus usos. Són plantes oblidades: espècies silvestres i varietats agrícoles tradicionals que podrien ser emprades per un gran nombre de finalitats quotidianes però que tanmateix desconeixem per complet.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades us ofereix una oportunitat única per conèixer aquestes plantes i els seus usos, i per entendre com poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible. Podreu passejar per la fira, participar d’un tast, fer un taller, escoltar una xerrada, o participar d’una activitat familiar, entre moltes d’altres opcions. Les propostes d’activitats són extremadament diverses precisament perquè cadascú pugui participar i gaudir de la Jornada de la forma que més li vingui de gust.

És una Jornada única a nivell català i a tot el sud d’Europa, que és possible gràcies a la implicació dels 151 ponents del màxim nivell que hi participen, l’organització totalment voluntària per part del Col·lectiu Eixarcolant, i els més de 100 voluntaris vinguts d’arreu del país. El resultat és que a Igualada, el proper 13 d’abril, hi tindran lloc més d’una norantena d’activitats (concebudes amb la màxima qualitat i rigor) a través de les quals podreu descobrir unes plantes amb les quals probablement mai abans us havíeu fixat.

I aquí podeu consultar les fotos i els vídeos!