Una Jornada única amb més de 70 propostes d’activitats per (re)descobrir les plantes oblidades i gaudir del dissabte 7 d’abril de 2018. Fira, Tallers, Tasts, Xerrades, Documentals, Activitats infantils, Exposicions, Presentacions, Sortides, Dinar silvestre, i Etnobotànica en directe.

Tots sabem que estem envoltats de plantes. Creixen als boscos, als camins, a les torretes del balcó, als parcs, o als camps de conreu. El que no sabem la major part de nosaltres és quines són aquestes plantes i quins són els seus usos. Són plantes oblidades: espècies silvestres i varietats agrícoles tradicionals que podrien ser emprades per un gran nombre de finalitats quotidianes però que tanmateix desconeixem per complert.


La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades us ofereix una oportunitat única per conèixer aquestes plantes i els seus usos, i per entendre com poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible. Podeu passejar per la fira, participar d’un tast, fer un taller, o escoltar una xerrada, per posar alguns exemples. Les propostes d’activitats són extremadament diverses precisament perquè cadascú pugui participar i gaudir de la Jornada de la forma que més li vingui de gust. És una Jornada única a nivell català, i també peninsular. Gràcies a la col·laboració de moltes persones vingudes d’arreu del país és possible que a Igualada, el proper 7 d’abril, hi tinguin lloc més d’una setantena d’activitats (concebudes amb la màxima qualitat i rigor) a través de les quals podreu descobrir unes plantes amb les quals provablement mai abans us havíeu fixat.

I podeu consultar les fotos i els vídeos aquí!