Blog

28 de April, 2021

TV3 va emetre pel telenotícies comarques un reportatge on membres del Col·lectiu Eixarcolant explicaven el projecte que podem trobar darrere les llavors de plantes silvestres comestibles, varietats agrícoles tradicionals i varietats ornamentals tradicionals que comercialitza Eixarcolant.

Dos companys de TV3 van venir a visitar la seu del Col·lectiu a Jorba i van ser conduits pels diferents espais per tal de mostrar tots els detalls del projecte. La visita va servir per explicar tots els passos que hi ha darrere, des de la prospecció de varietats i el cultiu als horts, passant pel Banc de llavors (germinació i conservació), la realització i fabricació del manual explicatiu i del sobre (disseny i impressió), la preparació dels sobres i llavors gràcies a l’ajut de molts voluntaris i voluntàries, i finalment la distribució i venda als diferents establiments de la xarxa existent repartits per tot el territori.

Equip del TN Comarques de TV3

Podeu trobar l’enllaç al vídeo del TN Comarques a continuació:

Feu clic aquí

El mateix dia que es va emetre el reportatge de llavors, al programa de Cuines de TV3 s’hi va presentar la recepta de l’Amanida dels bons homes. El gran cuiner i presentador, Marc Ribas, va preparar aquest plat realitzat a base de plantes silvestres comestibles i va recordar a tots els espectadors que el Col·lectiu Eixarcolant desenvolupa varis projectes al voltant d’aquestes espècies.  

Programa Cunies de TV3

Uns dies abans de la realització d’aquest programa vam rebre la visita d’un company de Cuines de TV3. En aquesta visita el vam assessorar respecte al tractament d’algunes plantes silvestres comestibles, vam facilitar-li els llibres escrits per Eixarcolant, i vam proveir el programa de les diferents plantes silvestres (collides a l’hort) per tal de poder preparar l’Amanida dels bons homes. El resultat final del plat i la divulgació alimentària va ser “brutal”!

Podeu trobar l’enllaç al vídeo del programa Cuines a continuació:

Feu clic aquí

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari