Blog

14 de May, 2021

El Consell Comarcal de l’Anoia i el Col·lectiu Eixarcolant han iniciat una campanya per la sensibilització ambiental i la promoció dels productes de proximitat. Per tal de fer arribar tota aquesta informació a infants i adults s’han iniciat un seguit de tallers per reduir el malbaratament alimentari.

Aquests tallers duts a terme pel Col·lectiu Eixarcolant i amb el suport de l’Agència Catalana de residus pretenen incidir a les diferents escoles i municipis de la comarca de l’Anoia. Els cursos s’han iniciat el mes d’abril i s’allargaran fins a finals de juny. Aquests tallers que fomenten l’ús de productes de temporada i locals permetran als escolars i habitants de Jorba, Castellolí, Copons, Argençola, Rubió, Montmaneu, Orpí, Carme, Tous, Miralles, Bellprat i Veciana aprendre accions per reduir el propi malbaratament i, alhora incrementar la sostenibilitat tot fomentant productes i aliments imperfectes a nivell visual però que conserven intactes les seves qualitats.

Taller contra el malbaratament alimentari

Aquest projecte també focalitza els seus esforços en fer divulgació de diverses parts dels aliments que sovint es descarten i que són útils, en la revisió d’hàbits de compra per tal d’evitar compres compulsives i innecessàries, i en les maneres més útils per conservar els aliments a les nostres llars.

Al final dels tallers escolars, a cada alumne se li fa l’entrega d’un tríptic informatiu i d’una bossa de roba per tal de portar l’esmorzar. També es facilita al centre educatiu diversos materials explicatius pel professorat amb la intenció de que puguin continuar treballant aquest projecte al llarg de tot el curs escolar.

Als tallers per adults, realitzats als diferents espais municipals, s’entreguen uns tríptics informatius amb els punts més importants divulgats durant la sessió a mode de recordatori.

Taller a la població de Carme

Amb aquesta aposta per la reducció del malbaratament alimentari, el Consell Comarcal de l’Anoia i el Col·lectiu Eixarcolant volen posar de relleu que, segons les dades facilitades per l’Onu, 1/3 dels aliments produïts al món es malbaraten abans d’arribar al consumidor final (tot allò que no es cull, que es descarta pel seu aspecte, o que es fa malbé en botigues, supermercats o restaurants).

També es pretén remarcar que un percentatge molt elevat d’allò que s’arriba a vendre s’acaba malbaratant a les llars i que tots i totes podem incidir per modificar aquestes conductes.

La propera sessió d’aquest cicle de tallers es durà a terme el dia 22 de maig a les 11:30h a Orpí. Els interessats en participar-hi poden realitzar la seva inscripció enviant un correu a: danisanchez@orpi.cat

Comentaris

Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.

Publicar un comentari