Blog

15 de May, 2020

La malva (nom científic: Malva sylvestris) té un gust extremadament suau i la seva valoració és excel·lent si eliminem el mucílag de les seves fulles. Ho aconseguirem de forma molt senzilla coent les fulles al vapor durant 10 minuts abans de preparar el plat que desitgem. D’aquesta manera l’acceptació de la malva serà pràcticament total, amb un aspecte i textura que recordaran els espinacs. Tot i que també les podem deshidratar de forma sobtada perquè quedin cruixents com la recepta d’avui. Per contra, si no n’eliminem el mucílag l’acceptació de la malva serà molt modesta.

A Catalunya no hi ha hagut, fins ara, gaire tradició de consumir fulles de malva, però ens estem perdent un aliment amb un gran potencial, com bé saben a molts indrets del món (com Índia, Sud Amèrica o Magreb) on sempre s’ha consumit com una verdura més. Sinó només cal que pregunteu als vostres veïns o veïnes d’origen marroquí com preparen la “bakkoula”, o simplement poseu aquesta paraula al cercador.

La recepta que us mostrem avui són les famoses xips de malva, les fulles de la qual s’han de deshidratar sobtadament.


Ingredients:

  • un bol de fulles de malva
  • nyàmeres
  • oli
  • sal

Procediment: rentem les fulles de malva i també les nyàmeres. Si les rentem prou bé i n'eliminem la terra, no caldrà pelar-les i seguidament amb un pelador les tallarem a làmines fines. Fregim les fulles de malva i les làmines de nyàmera a la paella amb oli calent (podeu fer-ho també al forn, que és més saludable, però tot i així hi haureu d'afegir un bon raig d'oli perquè no quedi massa sec). Les malves estaran fetes en mig minut, mentre que les nyàmeres tarden un parell o tres de minuts, i hem de vigilar perquè tant si les fregim com si les fem al forn, arriba un punt en què es cremen molt ràpidament. Eliminem l'excés d'oli, afegim un punt de sal, i a gaudir!

Heu cuinat mai amb malves? Us han agradat? Quines són les vostres receptes?

Comentaris

Notas Naturales

https://www.notasnaturales.com/
¡Hola! Me encanta esta planta y la utilizo mucho en las infusiones, voy a probar esta receta. ¡Gracias por compartir!
Escriu una resposta

Elisabeth

Què són les nyàmeres?
Escriu una resposta

Col·lectiu Eixarcolant

La nyàmera o tupinambo, Helianthus tuberosus, és una planta semblant al girasol, que fa un tubercle comestible que tradicionalment s'havia usat molt en la cuina. S'ha d'anar amb compte però, ja que la planta pot ser invasora si està en zones humides.
Publicar un comentari