RECEPTES - Xatonada amb créixens i mató
El creixen està ben valorat gràcies a la seva introducció generalitzada en mesclums comercials.
En aquesta publicació us expliquem com utilitzar-lo en una recepta de Quaresma.
El creixen presenta un gust lleugerament picant que s’accentua si recollim les fulles d’individus en floració. Es tracta d’un gust poc persistent i apareix en boca uns segons després del consum, provocat per la presència de glucosinolats, tal i com passa amb moltes espècies de la família de les crucíferes.
El seu consum és en cru en amanides, i es pot coure per a fer-ne receptes més elaborades o calentes com les sopes i cremes.
Ingredients necessaris:
- escarola
- créixens
- api
- ceba tendra
- olives negres
- bacallà esqueixat
- tonyina
- anxoves salades
- mató
Per la salsa:
- 3 nyores
- 1 gra d’all
- 20 g d’ametlles torrades
- 150 ml d’oli d’oliva
- 80 ml de vinagre, i sal.
Procediment: Per fer la salsa posem la polpa de les nyores, l'all, les ametlles, l’oli i una cullerada de l’aigua d’escaldar les nyores en una batedora. Un cop emulsionat, hi afegim el vinagre i la sal al gust. A continuació, fem una base amb l’escarola, l’api, la ceba i els créixens, ho coronem amb la resta d’ingredients, i ho cobrim amb salsa abundant.

Per quan puguem aconseguir créixens, que vagi de gust!
Comentaris
Aquesta publicació no ha rebut comentaris. Sigues el primer en comentar.